Arestați preventiv după ce au atacat pădurarii cu toporul și cu drujba

UPDATE: Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr și Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț, a continuat cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj săvârșită asupra unor lucrători silvici, în ziua de 17 februarie a.c., pe raza localității Dragoslavele și a dispus, reținerea, pentru 24 de ore, a doi barbați, de 35, respectiv 60 de ani și a unei femei de 32 de ani, toți din localitatea Valea Mare Pravăț.

"Din cercetări s-a stabilit faptul că, în ziua de 17 februarie a.c., cele trei persoane ar fi tăiat fără drept arbori din fondul forestier național, situat pe raza localității  Dragoslavele, iar în momentul în care au fost surprinși de către lucrătorii silvici, nu s-au suspus somațiilor și  indicațiilor acestora, au devenit foarte agresivi și, folosind un topor și un motoferăstrău aflat în funcțiune, au adresat amenințări cu acte de violență, afirmând că vor folosi aceste obiecte împotriva lor. Ulterior, în ziua de 18 februarie a.c., cele trei persoane au fost prezentate Judecătoriei Câmpulung, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, pentru cei doi bărbați și a arestului la domiciliu pentru femeie", informează IPJ Argeș.

Textul inițial: Au fost scene șocante într-o pădure din Argeș. Cinci lucrători silvici au fost atacați de mai multe persoane, care au fost prinse furând lemne din pădure.

Incidentul a avut loc vineri, 17 februarie, în punctul Plăișor din localitatea Dragoslavele. Hoții de lemne i-au atacat pe pădurari cu toporul și cu drujba.

A fost sesizată poliția, iar pe 18 februarie s-a dispus de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung mai multe măsuri preventive fața de agresori.

Două persoane au fost arestate preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de o altă persoană s-a dispus măsura arestului la domiciliu.

Amintim că întreaga secvență a confruntării dintre hoții de lemne și personalul silvic a fost postată pe Facebook de Marcel Mogoș - președintele Obştii Moşnenilor Dragoslăveni, proprietarii pădurii.

Din filmare se observă agresivitatea hoților la adresa personalului silvic: „Te tai!”, amenință o persoană organele silvice, în timp ce vine cu drujba pornită către aceștia. O altă persoană este rugată de pădurari să lase toporul, avertizându-i că poate să intre în pușcărie pentru ceea ce fac.


În timp ce un angajat al Ocolulu Silvic îi arată unuia dintre atacatori că a fost tăiat la mână, acesta îi răspunde, fără pic de remușcare: „Te-ai lovit tu!”.

Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea