Marcel Mogoș, președintele Obştii Moşnenilor Dragoslăveni: „Putea să fie cu victime”

 

# Hoții de lemne au atacat pădurarii cu drujba și cu toporul

Au fost scene șocante într-o pădure din Argeș. Personalul silvic din cadrul ocolului Silvic Privat Dragoslavele împreună cu Obştea Moşnenilor Dragoslăveni au surprins vineri, 17 februarie, mai multe persoane în timp ce furau lemne din pădure. Prinși asupra faptului, hoții de lemne i-au atacat pe pădurari cu toporul și cu drujba. Incidentul a avut loc în punctul Plăișor din localitatea Dragoslavele. Conflictul a avut loc între cinci lucrători silvici și mai multe persoane.

În cauză, s-a deschis un dosar penal în care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj. Trei agresori au fost reținuți pentru 24 de ore. Ulterior, față de doi bărbați s-a dispus măsura arestului preventiv, iar pentru o femeie măsura arestului la domiciliu.

# Marcel Mogoș: „Ne apărăm cu mâinile goale”

Hoții de lemne și-au făcut propria lege, iar pădurarii ajung să piardă lupta cu aceștia. Marcel Mogoș (foto), președintele Obştii Moşnenilor Dragoslăveni, ne-a precizat că au mai avut probleme, în trecut, cu persoanele respective. Acesta susține că oricând se poate produce o tragedie din cauza agresivității de care dau dovadă cei prinși la furat.

„Cei de aici, de la Gura Pravăț - Nămăiești, au făcut prăpăd în zonă. Cei de la Valea Hotarului ( din Dragoslavele n. red.) au trecut prin mai multe evenimente și au fost potoliți și nu mai sunt așa agresivi. Cei pe care i-ați văzut au mai avut antecedente și sunt foarte periculoși. Unul singur nu are ce căuta în control în această zonă. Și culmea au fost cinci, trei pădurari și doi din partea Obștii, un inginer și un protecționist silvic, și tot putea să iasă rău de tot. Unul dintre aceștia a fost amenințat cu toporul. Un alt agresor s-a repezit cu drujba către gâtul unui lucrător silvic. Unul dintre ei, este vorba de protecționistul silvic, a fost tăiat la mână. Putea genera rău de tot. Putea să fie cu victime”, ne-a precizat vineri, 17 februarie, Marcel Mogoș.

Din păcate, astfel de incidente sunt din ce în ce mai des întâlnite în pădurile din țară.

„Ne apărăm cu mâinile goale. De ce? Pentru că folosirea armei în astfel de cazuri e cu dus și întors! (...) Pericolul e mare! Ăștia sunt tolerați, chipurile sunt cazuri sociale. Sunt masă electorală și așa mai departe. Dacă vor fi reținuți, arestați pentru 30 de zile, eu zic că se mai potolesc!”, a mai adăugat președintele Obştii Moşnenilor Dragoslăveni.

Iată că, în cele din urmă, rugămințile acestuia au fost auzite și față de agresori s-au luat mai multe măsuri preventive.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung în dosarul de urmărire penală nr. 315/P/2023 în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii L. T.r şi L.G. (...) dispune arestarea preventivă a inculpaţilor L.T. şi L. G. pentru o perioadă de 30 de zile cu începere de la data de 18.02.2023, mandatul fiind valabil până la data de 19.03.2023, inclusiv. În temeiul art. 227 alin. 2 rap. la art. 202 alin. 4 lit. d) şi art. 218 C.proc.pen., ia faţă de inculpata F. S.A., măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 18.02.2023 şi până la data de 19.03.2023, inclusiv”, se arată în hotărârea Judecătoriei Câmpulung.

„Vreau să felicit polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr și procurorii de la Parchetul Judecătoriei Câmpulung pentru modul în care au gestionat această problemă. Sper că după ce au fost arestați preventiv, acești oameni să înțeleagă ceva și să se comporte ca atare”, ne-a precizat Marcel Mogoș, președintele Obştii Moşnenilor Dragoslăveni.

# Au sărit cu drujba la gâtul unui pădurar

Întreaga secvență a confruntării dintre hoții de lemne și personalul silvic a fost postată pe Facebook de conducerea Ocolului Silvic Dragoslavele.

Din filmare se observă agresivitatea hoților la adresa pădurarilor. „Te tai!”, amenință o persoană organele silvice, în timp ce vine cu drujba pornită către aceștia. O altă persoană este rugată de pădurari să lase toporul, avertizându-i că poate să intre în pușcărie pentru ceea ce fac.

În timp ce un angajat al Ocolului Silvic îi arată unuia dintre atacatori că a fost tăiat la mână, acesta îi răspunde, fără pic de remușcare: „Te-ai lovit tu!”.

Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea