O învăţătoare din Argeş - model de bună practică la nivel naţional!

Argeşul are cu ce se mândri! O învăţătoare din comuna Ţiţeşti este singurul dascăl din județ care a fost nominalizat la o gală destinată cadrelor didactice din mediul rural și organizată de un ONG, la nivel național. În contextul în care tot mai mulţi profesori se plâng de condiţiile şi de salariile din învăţământ, Nicoleta Gavrilă, care predă la Şcoala Gimnazială din satul Valea Mănăstirii, comuna Ţiţeşti, dovedeşte extraordinare calităţi umane şi profesionale. Un bun exemplu pentru mulţi profesori din ziua de azi...

Comuna Ţiţeşti este considerată zonă defavorizată, iar abandonul şcolar este un real pericol, din cauza sărăciei în care trăiesc multe familii. Cu toate acestea, învăţătoarea Nicoleta Gavrilă a reuşit să nu piardă niciun copil. Dacă elevii nu au avut caiete, pixuri şi îmbrăcăminte, învăţătoarea s-a ocupat personal ca cei mici să aibă tot ce le trebuie. Mai nou, elevii primesc o masă la şcoala, prin Programul Naţional „Masă caldă”, dar au fost momente când chiar învăţătoarea se îngrijea ca elevii ei să aibă zilnic ceva de mâncare.

 

Mai mult, elevii doamnei învăţătoare sunt în clasa a IV-a şi se descurcă bine la învăţătură, datorită Nicoletei Gavrilă care se implică intens, ştiind bine că acasă, cei mici nu sunt ajutaţi de părinţi, căci la rândul lor, adulţii sunt săraci şi fără pregătire. Iar mediul cel bun e tot la şcoală.

 

„În clasa pregătitoare, la început, când încă nu erau laptele și cornul pentru că se semnează contractele mai târziu decât 15 septembrie, am văzut un copil că se îngălbenește. L-am întrebat ce are și mi-a zis că a uitat să mănânce și mi-am dat seama că, de fapt, nu avea mâncare. Așa a venit ideea de a folosi un dulap pe care îl aveam în clasă și pe care l-am numit «dulapul cu surprize», iar acolo pun mereu covrigi, napolitane, bomboane și ei știu atunci când nu au, merg singuri la dulap. Acum elevii mei sunt în clasa a IV-a și în școală au masă, primesc sendviș, fruct, lapte și corn ceea ce înseamnă enorm. Asociația Zâmbete colorate le aduce mereu de încălțat, mărimile lor, și nu au probleme iarna. Caiete și pixuri îmi dau și prietenii, vecinele, toți știu că adun pentru școală. În clasă am cumpăra o imprimantă și tot Asociația o să îmi aducă un videoproiector. Încerc să îi prind în cât mai multe activități și în pauze ei nu ies afară fără mine. Stăm la jocuri. Acasă au familii numeroase, frați mulți, aici se joacă, pentru ei școala este locul perfect”, a povestit Nicoleta Gavrilă, pentru Jurnalul Naţional.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea