Şeful Statului Major al Apărării a cerut suplimentarea efectivelor americane în România!

Generalul argeşean Daniel Petrescu, în calitate de Şef al Statului Major al Apărării, este permanent preocupat de poziţia României în NATO, care implică drepturi şi obligaţii, mai nou pe fondul războiului dintre Federaţia Rusă şi Ucraina, care poate afecta securitatea ţării noastre. În contextul noilor provocări, Petrescu a vorbit despre cât de important este ca efectivele americane din România să fie suplimentate.

„M-am întâlnit cu o delegație de cursanți din cadrul programului CAPSTONE al Universității Naționale de Apărare a Statelor Unite ale Americii, condusă de generalul (r.) Tod Wolters, fost Comandant Suprem al Forțelor Aliate în Europa (SACEUR).

 

Discuțiile s-au concentrat pe situația de securitate pe flancul estic al NATO, dar am abordat și aspecte privind relațiile bilaterale româno-americane și activitățile de instruire în comun desfășurate pe teritoriul României.

 

Întrevederea cu viitori lideri ai Forțelor Armate ale SUA a oferit prilejul de a analiza provocările și nevoile de securitate, a formula estimări privind dezvoltările din sfera apărării, precum și perspective ale domeniului academic militar.

Am punctat importanța suplimentării efectivelor americane în țara noastră, atât din perspectivă aliată, cât și privind procesul de instrucție, și am subliniat angajamentul Armatei României la efortul colectiv pentru stabilitatea regională și întărirea posturii de descurajare și apărare.”, a notat generalul Daniel Petrescu, pe pagina sa de Facebook.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea