Gelu Tofan, mesaj către liberali: „Rămân o piatră tare în PNL indiferent de ce se întâmplă”

După scandalul din Consiliul Local Pitești, unde Ana Stan a fost dată afară din sală, în timpul ședinței, de către Sorin Apostoliceanu, a urmat excluderea sa și a viceprimarului Gelu Tofan din PNL Pitești. Ambele evenimente s-au petrecut într-o singură zi, pe 16 februarie, la interval de doar câteva ore. Decizia de excludere a celor doi liberali a fost luată cu majoritate de voturi de către Biroul Politic Local al PNL Pitești. În cazul lui Gelu Tofan, decizia a fost luată cu 22 de voturi pentru excludere, 2 ,,împotrivă”, 3 ,,abțineri” și unul nul. În privința Anei Stan, 26 de membri au votat pentru excludere, 2 abțineri și un vot împotrivă.

 

„A fost o decizie firească în privința celor doi pentru că PNL Pitești nu vrea să le afecteze parcursul politic alături de PSD, partidul cu care au colaborat activ pe toate planurile în ultimul an. PNL Pitesti înseamnă o echipă unită, cu o agendă unitară. Așa va fi de astăzi înainte! Prin decizia de astăzi PNL Pitești a decis că cei doi își pot exercita în mod oficial parteneriatul evident cu PSD. Decizia de excludere a fost transmisă către Biroul Permanent Județean al PNL Argeș, pentru a fi supusă votului”, a transmis departamentul de comunicare al PNL Argeș.

 

Cum explică Tofan și Ana Stan decizia PNL Pitești

Am stat de vorbă pe acest subiect cu Ana Stan și cu viceprimarul Gelu Tofan care au dat de înțeles că vor merge până la ultima cale de atac pentru a-și apăra drepturile.

Ana Stan: „Excluderea din partid era pusă la cale de ceva vreme. Eu am avut semnale de la colegi că mi se pregătește ceva. (..) După statut, nu este de competența BPL (Biroului Politic Local n. red.) să aplice sancțiuni aleșilor locali. Doar BPJ-ul (Biroul Politic Județean) poate să facă lucrul ăsta, ca atare aștept decizia BPJ-ului ca să văd în ce fel este motivată. Am totuși speranța că BPJ-ul are o maturitate politică peste nivelul de înțelegere a celor din BPL Pitești și nu se va ajunge la această escaladare a conflictului. Și dacă mă uit peste comunicatul BPL de aseară nu pot să spun decât că este un comunicat tendențios, calomniator într-un fel. Ceva nejustificat, neîntemeiat, nici în fapt și nici în drept. Doar două fraze din care rezultă că PNL Pitești nu vrea să mai colaboreze în coaliția de guvernământ care a fost confințită la organismele centrale, și anume coaliția cu PSD”.

Gelu Tofan: „Eu nu știu care este strategia lor și cum este procedura pe care o vor adopta și nu mă pot pronunța. Nu știu în momentul acesta ce voi face... Cert este că mă voi apăra pentru că nu suport să fiu dat afară din partid pentru niște motive nerezonabile, adică inventate de ei. E un proverb pe care îl aveam și în imnul partidului: apa trece și pietrele rămân. Rămân o piatră tare în PNL indiferent de ce se întâmplă.”

Precizăm că Gelu Tofan a fost prezent la ședința Biroului Politic Local al PNL Pitești când s-a luat decizia de excludere din partid.

„Eu am fost prezent și am avut o poziție. Am luat cuvântul și am vorbit aproximativ o oră și ceva. M-au ascultat. Decizia oricum au pus-o în practic politic. Nu s-a ținut cont de argumentele aduse de mine acolo”, ne-a mai precizat viceprimarul liberal al municipiului Pitești.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea