Expoziție de artă decorativă la Biblioteca Județeană Argeș

 

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș, va găzdui expoziția de artă decorativă ce include pictură, creație vestimentară, tapiserie și accesorii intitulată ”Pasiune, creație și artă”, a artistei Rodica Venera Mihalache, fostă profesoară la Colegiul Tehnic ”Armand Călinescu” din Pitești.

Vernisajul expoziției va avea loc în holul central al bibliotecii, miercuri, 1 martie 2023, la ora 1300, moderatoarea evenimentului fiind poeta Denisa Popescu, lucrările artistei putând fi admirate pe simeze până la finele lunii martie.

 

Educată și formată profesional în Pitești, Rodica Venera Mihalache a absolvit Școala de Artă Plastică, promoția 1974 și în paralel Facultatea de Textile Iași, mai apoi consolidându-și studiile postuniversitare la Facultatea de Educație Tehnologică București. De asemenea, deține multiple specializări în domeniul creației: confecții, broderie, jucării, obiecte artizanale. Cariera și-a început-o ca inginer tehnolog la Textila, unitate economică devenită Novatex, continuând ca inginer creator la U.J.C.O.O.P. Argeș.

A fost detașată timp de 13 ani în Maroc la Casablanca, Tanger și Fès, unde a predat arta broderiei, a împletiturii și a colajului, combinând elemente tradiționale arabe cu cele românești și a elaborat un manual de stilism în cadrul Centrului de Cercetare pentru Vestimentație și Modă din Casablanca (2005), obținând numeroase premii la concursurile studențești pe specialitatea de confecții și stilism. Totodată, se bucură de premii dobândite în specialitatea de pictură și desen în cadrul Cercului de Pictură din Tanger, Casablanca și Pitești, iar ca decorator, a colaborat cu Teatrul de Stat ”Mohamed al V-lea” din Casablanca.

Adrian Coman, bibliotecar, CompartimenulComunicare, Media, Evenimente Culturale și Editoriale

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea