Popești - proiecte cu fonduri europene și guvernamentale

Administrația comunei Popești a intrat în noul an cu proiecte ce vor prinde contur pe parcursul viitoarelor luni. Mare parte dintre acestea vor fi finanțate din fonduri europene și guvernamentale. ”Am demarat un proiect cu finanțare europeană prin PNRR, Componenta C - 15 (Educație), pentru dotarea Școlii Gimnaziale ”Victor Târcovnicu” Slobozia. Proiectul prevede dotarea școlii cu mobilier nou, materiale didactice și echipamente pentru digitalizare.

Documentația este aproape gata și în scurt timp vom depune solicitarea de finanțare. Investițiile se ridică la o valoare de 103.934 euro. Principalii beneficiari ai proiectului vor fi cadrele didactice și cei 111 elevi și preșcolari de la școala din comuna noastră”, precizează primarul Ion Mihai.

 

De altfel, la Școala ”Victor Țârcovnicu” Slobozia, în luna ianuarie au fost montate camere video pentru supraveghere, investiții realizate cu fonduri locale. Tot cu fonduri europene, autoritățile din Popești au în plan să achiziționeze și să monteze un sistem de supraveghere video a spațiului public. O solicitare în acest sens va fi depusă în cadrul măsurilor de finanțare din PNRR.

 

Cofinanțări pentru proiecte

În curând vor fi semnate contractele de finanțare pentru obiectivele de investiții aprobate în Programul ”Anghel Saligny”. Este vorba despre asfaltarea mai multor străzi din comună și relocarea conductelor de apă de pe traseul DJ 504. În cadrul consultărilor de început de an cu conducerea CJ Argeș, autoritățile din Popești au solicitat fonduri pentru cofinanțarea lucrărilor de asfaltare și pentru finalizarea Căminului Cultural Popești (preluare viatasatului.ro).

Nu în ultimul rând, Primăria Popești anunță că taxele și impozitele locale aferente anului 2023 nu au fost modificate, fiind aplicată, conform legii, doar indexarea anuală cu rata inflației.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea