Elvețian judecat pentru că a furat 17 câini de rasă de la o piteșteancă

# Prejudiciu de peste 16.000 de euro

Un cetățean elvețian, în vârstă de 25 de ani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru tâlhărie. Bărbatul este acuzat că i-a furat unei piteștence portofelul, în care erau 300 de lei, dar și 17 căței din rasele pomeranian și buldog francez, cu o valoare de aproximativ 16.000 de euro.

Cu ceva timp în urmă, piteșteanca a vândut mai mulți câini de rasă unei familii din Iași. După un timp a fost contactată, din nou, de aceștia, dorind să cumpere, în continuare, mai mulți câini. Au stabilit prețul, data și locul întâlnirii numai că, la Pitești, nu a venit cea care a intermediat tranzacția, ci concubinul ei, Ryan C., cetățean elvețian.

Întâlnirea a avut loc în parcarea de la Vivo Mall, în data de 14 aprilie 2021. În timp ce mutau câinii dintr-o mașină în alta, individul a îmbrâncit-o pe persoana vătămată, i-a sustras portofelul, care se afla lângă aceasta, în portbagaj, după care s-a urcat în autoturismul său și a fugit. Cazul a fost preluat de polițiști Biroului Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, care au demarat cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și complicitate la furt. A fost identificată maşina, iar anchetatorii au ajuns la suspecţi.

În cadrul anchetei s-a stabilit că inculpatul s-a ocupat cu transportul de câini pe ruta România-Elveția. Pentru că suspecții se sustrăgeau urmăririi penale, atât cetățeanul elvețian, cât și concubina sa din Iași, au fost dați în consemn la frontieră. În luna mai a anului trecut, ieșeanca, acuzată de complicitate la furt, a fost depistată pe Aeroportul Otopeni. A fost adusă la Pitești, la audieri. Deși concubinul său elvețian a fost citat și el să vină pentru a fi audiat, acesta nu a mai intrat în România de la data comiterii faptei. A trimis, în schimb, avocata ca să-l reprezinte în fața anchetatorilor. În cele din urmă, elvețianul a fost trimis în judecată, în lipsă, pentru tâlhărie. Deși concubina acestuia a fost cercetată pentru complicitate la furt calificat, din mijloacele de probă administrate nu a reieșit că inculpata a înlesnit sau l-a ajutat pe Ryan C. la sustragerea cățeilor sau a portofelului. Procurorii argeșeni au dispus clasarea faptei, în ceea ce privește infracțiunea pentru care a fost acuzată ieșeanca.

În schimb, cetățeanul elvețian a fost trimis în judecată pentru tâlhărie. Dosarul se află în camera preliminară, la Judecătoria Pitești, primul termen de judecată fiind stabilit la sfârșitul lunii martie.

Piteșteanca s-a constituit parte civilă, în instanță, cu suma de 16.400 euro și 300 lei.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea