Echipă completă la DNA Pitești

Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești și-a întregit echipa. De luni, 20 februarie, la DNA Pitești a început activitatea și Nicolae Argeșanu (foto), fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. Acesta a promovat, în luna ianuarie, concursul pentru un post de execuție în cadrul instituției. Pe 9 februarie, Consiliul Superior al Magistraturii a avizat numirea la Direcţia Națională Anticorupție a procurorilor declaraţi admişi la interviul organizat în perioada 18-20 ianuarie 2023. Pe această listă s-au numărat și trei procurori care au ocupat locurile scoase la concurs pentru completarea echipei DNA Piteşti: Simona-Ştefania Constantinescu, fosta şefă a Anticorupţiei piteştene, Hortensia Livia Cioara, care lucrează de câteva luni cu delegare la DNA, respectiv Nicolae Argeşanu.

 

Astfel, în acest moment, instituția condusă de procurorul șef Marius Ștefan are schema de lucru completă. Activitatea va fi desfășurată de un procuror șef serviciu şi 4 procurori de execuție. Aceștia vor asigura activitatea de urmărire penală cât și sectorul judiciar la nivelul județelor Argeș și Vâlcea.

 

Dacă în raportul de activitate, pe anul 2022, serviciul teritorial care acţionează pe raza judeţelor Argeş şi Vâlcea se afla la coada parchetelor anticorupţie din ţară, se pare că statistica se va schimba începând cu acest an.

„Activitatea a fost desfășurată cu 1 procuror șef serviciu şi 3 procurori de execuție. Activitatea de judiciar a fost asigurată preponderent de 2 procurori. Din cele 4 posturi de procuror și 1 procuror șef serviciu (1 de conducere, 3 de execuție, 1 vacant), volumul mediu a fost de circa 33 cauze penale soluţionate/procuror (38 în anul 2020). Cei 4 procurori asigură atât activitatea de urmărire penală cât și sectorul judiciar, având în lucru în medie câte 39 cauze (46 în anul 2021). De asemenea, în perioada analizată, din cele 195 lucrări de soluționat”, se arăta în raportul de activitate al DNA Pitești pe anul 2022.

La DNA Pitești au fost emise anul trecut 7 rechizitorii și un acord de recunoaștere a vinovăției față de anul 2021 atunci când au fost emise doar 3 rechizitorii și un acord  de recunoaștere a vinovăției. În anul 2022 au fost trimiși în judecată 16 inculpați, 14 persoane fizice și 2 persoane juridice, pentru săvârşirea a 19 infracţiuni. S-a reținut un prejudiciu total de 10.593.155 lei.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea