Șeful Ocolului Silvic Pitești a scăpat de acuzații în dosarul penal

Judecătoria Pitești a dispus, pe 22 februarie,  încetarea procesului penal față de Sorin Marius Balaș, șeful Ocolului Silvic Pitești. S-a constatat că infracțiunea de omisiune a sesizării, pentru care a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, s-a prescris. Hotărârea instanței nu este definitivă! De asemenea, s-a disjuns acţiunea civilă formulată în cauză, pentru continuarea judecăţii.

Sorin Balaș este acuzat că în calitate de șef de ocol silvic nu a sesizat autoritățile competente despre comiterea unor infracțiuni de tăiere fără drept și furt de arbori. Alături de acesta, au mai fost trimiși în judecată și alte două persoane: Georgel Podeanu, angajat în cadrul ocolului silvic, și Gheorghe Zărescu, administrator al unei societăți.

 

Față de Georgel Podeanu, instanța a dispus încetarea procesului penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

 

În schimb, s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea judecăţii cu privire la săvârşirea de către inculpat a infracţiunii de instigare la tăiere fără drept de arbori, în formă continuată. În ceea ce îl privește pe Gheorghe Zărescu, instanța a dispus încetarea procesului penal pentru infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Amintim că dosarul a luat naștere după ce mai multe persoane au făcut plângeri penale împotriva reprezentanților Ocolului Silvic Pitești precizând că, în perioada 2013-2015, angajați ai acestui ocol au întocmit în numele lor mai multe cereri de marcare arbori, în baza cărora au fost efectuate exploatări de material lemnos, de care însă persoanele vătămate nu au avut cunoștință și de pe urma cărora nu au primit niciun venit.

De asemenea, în cursul anului 2015, în urma rezilierii contractului de prestări servicii cu Ocolul Silvic Pitești, au fost efectuate două controale în suprafețele de pădure pe care acestea le dețin, fiind identificați 150 arbori tăiați fără drept, aspect ce nu a fost adus la cunoștința organelor de urmărire penală de către șeful ocolului silvic, Sorin Balaș.

În urma cercetărilor s-a constatat că nici măcar Direcția Silvică Argeș nu a fost sesizată de către Ocolul Silvic Pitești cu privire la infracțiunile constatate cu ocazia efectuării celor două controale de fond.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea