Polițist acuzat că a falsificat acte într-un dosar penal. Judecătorii au încetat procesul penal

Judecătoria Pitești s-a pronunțat în dosarul în care un poliţist de la Postul de Poliție Ciomăgești a fost deferit justiției pentru fals intelectual în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și uz de fals în formă continuată. În februarie 2023, după aproape trei ani de procese, instanța a încetat procesul penal pornit împotriva inculpatului, ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale.  Faptele de care era acuzat polițistul s-au prescris încă din martie 2022. Decizia instanței nu este definitivă!

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești l-au trimis în judecată, la sfârșitul lunii mai 2020, pe agentul șef Mihail Soare, de la Postul de Poliție Ciomăgești, acesta fiind acuzat sub aspectul comiterii infracțiunilor de fals intelectual în formă continuată (3 acte materiale). Pe parcursul anilor 2016-2017, polițistul ar fi contrafăcut semnătura unei persoane, cercetată într-un dosar penal, iar în cele din urmă a propus întocmirea rechizitoriului și trimiterea în judecată a persoanei respective sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori. Pe fir au intervenit procurorii, iar polițistul din organ de cercetare a devenit inculpat.

 

„În calitate de organ de cercetare al poliției judiciare având spre instrumentare dosarul penal nr. …………/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în jurul datei de 12.04.2016, a contrafăcut semnătura numitului D.G. de pe procesul-verbal de aducere la cunoștință a calității de suspect și de pe  declarația dată în calitate de suspect datate 12.04.2016, a atestat în mod nereal că numitului D.G. i-au fost aduse la cunoștință calitatea de suspect, drepturile și obligațiile procesuale, precum și că a dat declarație în calitate de suspect în care s-a consemnat în mod nereal poziția procesuală și desfășurarea evenimentelor, iar în jurul datei de 28.03.2017, a contrafăcut semnătura numitului D.G. de pe procesul-verbal de aducere la cunoștință a calității de inculpat datat 28.03.2017 și a atestat în mod nereal că i-au fost aduse la cunoștință calitatea de inculpat, drepturile și obligațiile procesuale, și a folosit înscrisurile cunoscând că sunt false în vederea producerii de consecințe juridice în cadrul dosarului penal ... al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Inculpatul a mai fost trimis în judecată și pentru alte infracțiuni similare. Acesta a fost condamnat, în octombrie 2020, la 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru fals material în înscrisuri oficiale, tot după ce a încercat să falsifice o declarație într-un dosar penal pe care îl avea în instrumentare.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea