România pregăteşte scumpirea taxei de drum!

Veşti proaste pentru conducătorii auto! România şi-a asumat faţă de Uniunea Europeană că va schimba tarifele pentru roviniete, astfel că preţurile vor creşte în funcţie de distanța parcursă, în funcție de tonaj, dar și în funcție de tipul de carburant folosit. Practic nu vom mai vorbi de o taxă fixă, aşa cum se întâmplă în prezent. Noile tarife ar putea intra în vigoare începând din anul 2026.

„Scenariul prezentat astăzi prevede taxări diferite, pe kilometru, deci în funcție de distanță, dar și în funcție de tipul de carburant - benzină, motorină, hibrid, electric sau GPL - pentru că nu poți taxa la fel o mașină pe motorină cu una electrică, chiar dacă parcurg aceeași distanță.

Repet, este doar un scenariu care a fost prezentat astăzi de consultant. Nu înseamnă că așa se va aplica. România are obligația de a transpune directiva europeană în legislația națională, așa cum și-a asumat prin PNRR, până la începutul verii din acest an”, a declarat un oficial, potrivit Stiripesurse.ro.

 

România nu a mai modificat tarifele la roviniete din anul 2010, ţara noastră având cele mai mici taxe de drum din UE, dar (trebuie să recunoaştem) şi cele mai proaste drumuri din Uniunea Europeană. Anul trecut chiar se făcuse un clasament unde figura că până şi vecinii bulgari au drumuri mai bune ca ale noastre.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea