Consiliul Județean a refuzat să dea 400 de euro/mp pentru a achiziționa un teren în Pitești

 

# Nu s-au înțeles la preț!

 

Consiliul Județean Argeș și-a manifestat intenția de a cumpăra două terenuri, în suprafață de 665 mp și respectiv 64 mp, situate în vecinătatea Centrului de Transfuzie Sanguină Pitești, care erau necesare pentru amenajarea unei parcări în zonă. În cele din urmă, comisia de negociere a ajuns la un acord de cumpărare doar în privința terenului în suprafață de 64 mp, situat pe Aleea Doctor Ioan Cantacuzino din Pitești. CJ Argeș va scoate din buzunar, pentru acesta, suma de 16.000 euro, echivalentul a 250 euro/mp.

 

Administrația județeană a refuzat, însă, să ofere 266.000 de euro pentru terenul în suprafața de 665 mp, după ce vânzătorii au solicitat un preț de 400 euro/mp. Prețul cerut era chiar mai mare decât valoarea maximală stabilită în raportul de evaluare. Comisia de negociere a oferit 305 euro/mp, dar prețul nu a fost pe placul proprietarilor.

Consilierii județeni au votat în ședința din luna februarie proiectul de hotărâre privind achiziția terenului în suprafață de 64 m.p., situat în vecinătatea Centrului de Transfuzie Sanguină, cu suma de 16.000 de euro. În perioada următoare, în zonă urmează să se amenajeze o parcare împrejmuită absolut necesară Centrului.

„Având în vedere rapoartele de evaluare efectuate pentru fiecare imobil-teren în parte, care au stabilit valoarea acestora la prețul pieței, Comisia de negociere a procedat la negocierea prețului de cumpărare. În urma discuțiilor/negocierilor avute cu reprezentantul proprietarilor (coproprietar), pentru terenul în suprafață de 665 mp nu s-a ajuns la un acord privind tranzacționarea întrucât prețul solicitat de către vânzători este mai mare decât valoarea maximală stabilită în raportul de evaluare iar pentru terenul în suprafață de 64 mp, s-a ajuns la un acord de cumpărare (preț negociat acceptat de către vânzători).”, se arată în raportul CJ Argeș.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea