Filmul ”PHOENIX - Povestea”, proiecție specială la Pitești

În urma succesului premierei de gală, ce a avut loc la Sala Palatului în data de 16 octombrie 2022 și care a reunit întreaga familie Phoenix, turneul național al filmului „PHEONIX – Povestea” continuă și în 2023. În luna aprilie va ajunge și la Pitești.

În data de 2 aprilie, de la ora 19.00, la Cinematograful București, din cadrul Filarmoniciii Pitești, va avea loc o proiecțe specială a filmului documentar „PHOENIX – Povestea”. La eveniment vor fi prezenți Nicu Covaci, fondatorul trupei, precum și membri ai echipei filmului. Prețul unui bilet este de 25 de lei. Biletele sunt limitate și pot fi cumpărate de pe www.bilete.ro și de la Filarmonica Pitești.

Regizat de cineastul Cristian Radu Nema, producător fiind Bianca Beatrice Michi, filmul spune povestea trupei, așa cum a fost trăită de numeroase generații de fani. Se transpune cinematografic, la aniversarea  60 de ani, spiritul și mesajul fenomenului cultural Phoenix. Documentarul conține imagini de arhivă unice, niciodată prezentate public sau încorporate în alte materiale video.

 

Phoenix a fost înființată în 1962 și a avut o evoluție impresionantă, fiind o deschizătoare de drumuri în muzica românească. Membrii formației au abordat numeroase subgenuri ale rock-ului: beat, rock psihedelic, hard rock, rock progresiv. Phoenix a dat naștere etno rock-ului, subgenul al rock-ului inspirat din folclorul românesc autentic.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea