Profesor din Piteşti: „Legile educaţiei sunt făcute pe genunchi, cu un pahar de vin alături”

Legile educaţiei au ieşit la lumină, după ani în care ni s-a promis că „România Educată” va fi salvarea sistemului de învăţământ. În realitate, ministrul Ligia Deca a reuşit să isterizeze întreaga populaţie. Legile se dovedesc neclare şi încă pline de surprize neplăcute pentru elevi şi profesori. Iar Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul rămân adânc afectate de noile directive. Iar profesorii îşi fac cruce de ceea ce le-a fost dat să afle.

Am stat de vorbă cu o profesoară de matematică de la o şcoală gimnazială din Piteşti, pe care am întrebat-o despre noile legi ale educaţiei. Şi, aşa cum anticipam, părerile nu sunt tocmai roz.

 

„Legile educaţiei sunt un fel de shaorma cu de toate. Se vrea mult, dar se vor rezolva foarte puţine. Pentru că sunt foarte multe necunoscute. Vom avea admitere la liceu. Unii laudă, alţii critică. Eu spun că va fi un experiment pentru copiii care încep clasa a V-a în anul şcolar 2023-2024. Ştiu că nu ne place să spunem asta, dar asta va fi realitatea.

 

De altfel, aş spune că toate legile educaţiei sunt un experiment. Ai crede că sunt făcute pe genunchi, cu un pahar de vin alături. Deja avem probleme cu structura anului şcolar, cu modulele care se dovedesc destul de obositoare, deja.”, a declarat cadrul didactic, pentru Atitudine în Argeş.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea