Se înmulțesc panourile fotovoltaice în Băbana

Criza energetică declanșată de războiul din Ucraina își caută rezolvare. O parte din cetățeni au găsit această rezolvare prin instalarea de panouri fotovoltaice individuale, devenind prosumatori. La Băbana, spre exemplu, există, conform primarului localității, 21 de familii care și-au pus panouri prin programul ”Prima Casă”.  Pentru a doua etapă a programului s-au înscris, tot din Băbana, peste 20 de gospodării.  Un al treilea lot este, deja, pregătit să acceseze finanțarea nerambursabilă.

În vara anului trecut, edilii din Băbana și-au dat acordul pentru efectuarea unor studii de oportunitate în vederea amplasării, pe pășunea comunală, a unui parc de panouri fotovoltaice.

Bebe Ivan, primar: ”Firme de specialitate au venit, în comună, pentru a studia această oportunitate – mai bine zis viabilitatea amplasării unui parc de panouri fotovoltaice. Sunt mai multe criterii: gradul de însorire, distanța până la rețeaua națională, posibilitatea racordării la aceasta etc. Pentru comuna noastră, un asemenea parc ar fi o oportunitate serioasă de a ne completa veniturile, pentru că acestea sunt destul de mici. Aceasta este energia viitorului, iar sistemele fotovoltaice sunt din ce în ce mai bine puse la punct, așa încât sperăm să se concretizeze și la Băbana! Noi le-am putea închiria terenurile, completându-ne, astfel, veniturile la bugetul comunei”

Din ultimele informații, ministerul de specialitate nu a redactat, încă, normele pentru realizarea unor astfel de investiții.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea