O nouă expertiză în dosarul terenurilor transferate de la Rociu la Căteasca

La Curtea de Apel Pitești s-a reluat dosarul în care comuna Rociu a pierdut 620 de hectare de teren în favoarea comunei Căteasca.

Judecătorii au admis cererea de revizuire. S-a dispus rejudecarea acestui litigiu funciar după ce expertul tehnic judiciar Florin Cristinel Mihăilescu a fost condamnat la 1 an şi 2 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă în modul de întocmire a expertizei respective.

Urmează, aşadar, ca instanța să stabilească, din nou, cărei localităţi aparţin de drept cele 620 de hectare. Iar pentru a lua o decizie în acest sens, a fost admisă o nouă expertiză tehnică. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 3 aprilie. Florin Cristinel Mihăilescu a fost condamnat, în martie 2022, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă. În plus, i-a fost interzis și dreptul de a exercita profesia de expert, pe o perioadă de 2 ani, de la rămânerea definitivă a sentinţei.

Amintim că dosarul a fost deschis după ce conducerea Primăriei Rociu a formulat o plângere penală prin care a sesizat că expertul, cu ocazia întocmirii raportului de expertiză în dosarul terenurilor transferate la Căteasca, nu a ținut cont de toate documentele avute la dispoziție, întocmind un raport de expertiză tehnică care nu reliefează situația reală a limitei de hotar dintre comunele Rociu, Căteasca și Suseni.

În ianuarie 2020, inculpatul Florin Cristinel Mihăilescu a fost trimis în judecată. Acesta era acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești că „a îngreunat, derutat si compromis activitatea instanței de judecată, fapt ce a condus implicit la pronunțarea unei soluții definitive care nu corespunde adevărului”. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea