Reîncepe lupta dintre Universitatea Pitești și afaceristul Otobîcu pentru Casa Universitarilor

De câțiva ani buni, la Tribunalul Argeș, s-a judecat dosarul în care omul de afaceri Daniel Otobîcu cere despăgubiri de aproape 3 milioane de lei pentru afacerea eșuată ”Casa Universitarilor”.  Luptele se vor muta, de anul acesta, la Curtea de Apel.

Povestea începe prin 2008, atunci când la fostul restaurant Panoramic au fost realizate mai multe lucrări de construcții, recompartimentare, modernizare etc., în urma unui contract de sponsorizare încheiat cu Otobîcu. S-a constatat că respectivele lucrări au fost făcute fără autorizații legale. Pe fir a intrat Primăria Piteşti care a dispus atunci fie oprirea executării lucrărilor și intrarea lor în legalitate, fie aducerea imobilului la starea iniţială.

De atunci Casa Universitarilor a rămas în conservare, până în anul 2021 când au fost desfășurate ample lucrări de reabilitare, clădirea fiind, în sfârșit, readusă la starea inițială. În 2017, în timpul primului mandat al lui Dumitru Chirleșan ca rector la UPIT, Daniel Otobîcu a deschis un proces, la Tribunalul Argeș, în care cerea daune de aproape 3 milioane de lei, ca urmare a contractului de sponsorizare derulat în urmă cu câțiva ani. După ani de procese și zeci de termene s-a dat și un prim verdict în instanță. Câștig de cauză: Universitatea din Pitești. Hotărârea instanței nu era definitivă, ea fiind atacată cu apel.

 

Tribunalul Argeș respinge cererea de chemare în judecată a lui Otobîcu

În data de 19 octombrie 2022,  după 40 de termene, judecătorii Tribunalului Argeș resping cererea de chemare în judecată a lui Otobîcu. „Respinge cererea de chemare în judecată, ca nefondată. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare la Curtea de Apel Piteşti. Cererea de apel se depune la Tribunalul Argeş.”, se arată în hotărâre.

Rectorul Dumitru Chirleșan: „Având dreptate, nu avem cum să pierdem. E păcat de Dumnezeu!”

Despre procesul între Daniel Otobîcu și Universitatea din Pitești, rectorul Dumitru Chirleșan ne-a declarat următoarele: „Era de așteptat că o să câștigăm pentru că era o chestie care nu era corectă, nu stătea în picioare. Cerea, după ani de zile, echivalentul unor lemne pe care le dusese acolo fără să îi ceară nimeni din Universitate. Prin care se apucase să facă supraetajarea aia dezastruoasă, care a și șubrezit structura... Am mare încredere că, având dreptate, nu avem cum să pierdem. E păcat de Dumnezeu!”.

S-au mai văzut însă și răsturnări de situație. Vorba unei epigrame celebre:

Săli aglomerate/De împricinaţi;/Unii au dreptate,/Alţii... avocaţi.

Între timp, Casa Universitarilor a fost reabilitată. Obiectivul conducerii UPIT era realizarea unui Centru de cultură și civilizație sud-est europeană. Între timp, stă încuiată și adună praf, frunze și ani…

Otobîcu utilizează și ultima cale de atac

Pe data de 8 martie 2023, dosarul privind războiul dintre Otobîcu și Universitatea Pitești, s-a mutat la Curtea de Apel, prin grija omului de afaceri. Așadar, Otobîcu nu renunță la grămada aceea de lemne pe care a pierdut-o și care face, după propria părere, 3.000.000 lei. Până la sfârșitul confruntării – care ar putea depăși limitele acestui an, de profit și încasări vor fi siguri doar avocații și experții.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea