Fii cool, nu fi penal! Peste 400 de elevi - prezenți la dezbaterea „Drogul, calea spre infern”

 

În prezența a peste 400 de elevi, Baroul Argeș, în parteneriat cu ISJ Argeș, a organizat luni, 13 martie, la Filarmonica Pitești, conferința-dezbatere " Drogul, calea spre infern”. La eveniment a participat și prof.univ. dr. Cătălin Țone, șef Serviciu Antidrog București, autorul volumului "Marijuana, drumul spre Iad ", un volum care reflectă drama tinerilor distruși de dependența “albă”.

Tema abordată a fost una extrem de serioasă pentru că realitatea ”morții albe” este amenințătoare în rândul tinerilor.

Dezbaterea a fost moderată de av. Dragoș Nicolescu - Coordonatorul Proiectului din Baroul Argeș și de av. Luminița Ioana - Coordonatorul Departamentului de Educație Juridică din U.N B.R.

 

În cadrul evenimentului, Andrei Ștefan, președinte al Asociației Teen Challenge România, un tânăr care anterior a fost consumator de droguri, a atras atenția tinerilor din sală cu privire la riscurile la care sunt supuși. De asemenea, povestea spusă de o mamă îndurerată de drama fiicei sale, o adolescentă dependentă de droguri, a creat o emoție puternică în sală dar a tras semnalul de alarmă că drogul poate distruge nu numai viața celui care consumă ci și a familiei sale.

Printre invitații evenimentului s-au numărat: Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești, Dumitru Tudosoiu - inspectorul școlar general al I.S.J. Argeș, președintele Judecătoriei Pitești- Dragoș Crânguș, președinta Judecătoriei Costești - Delia Bădin.

Împreună trebuie să găsim soluții, pe de o parte, pentru a diminua efectele negative ale acestui flagel în scoală și în locurile publice, pe de alta, pentru a face prevenție!”, a transmis conducerea Baroului Argeș.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea