Consilierul local Ana Stan a contestat decizia de excludere din PNL Argeș

 

După ce a fost exclusă din PNL Argeș, Ana Stan, consilier local la Pitești, a contestat decizia partidului. Contestația a fost înregistrată în data de 15 martie 2023 la Comisia de Arbitraj Județeană a PNL Argeș.

De această decizie a fost informat și Radu Perianu, prefectul județului Argeș. Până la soluționarea contestației, conform legii, prefectul nu ar avea dreptul să emită un ordin de suspendare, față de Ana Stan, din activitatea de consilier local.

„Vă aduc la cunoștință acest demers, având în vedere faptul că, spre deosebire de reglementarea anterioară, când prefectul nu avea obligația de a verifica la momentul emiterii ordinului de suspendare a mandatului de consilier local dacă s-a finalizat procedura de contestație a deciziei de excludere din partid, în prezent – raportat la dispozițiile art. 204 alin. (5), alin. (12) și alin. (19) din Codul Administrativ, prefectul are obligația de a verifica dacă decizia de excludere a fost comunicată Consiliului Local și dacă această decizie a dobândit caracter definitiv, atât prin prisma parcurgerii integrale a procedurii statutare sau în lipsa unui demers judiciar...”, se arată în informarea făcută de Ana Stan către Instituția Prefectului Argeș.

Citește și: Ana Stan: „Situația este disperată în PNL Argeș”


Alex Vlaicu

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea