Au fost depuse oferte pentru ultimul tronson din Autostrada Sibiu-Făgăraș ce face legătura cu Autostrada Sibiu - Pitești

Săptămâna trecută, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că a fost depuse oferte pentru construcția întregii Autostrăzi Sibiu-Făgăraş, care va avea o lungime de 68,31 km. Pentru tronsonul 1, ultimul din cele patru tronsoane, care va face va face legătura între Boița (Autostrada Sibiu - Pitești) și Avrig - Mârșa (DJ105G) au fost depuse cinci oferte.

„Astăzi au fost depuse 5 oferte pentru proiectarea și execuția Tronsonului 1 al Autostrăzii Sibiu-Fagăraș (ultimul din cele 4 tronsoane) de către firme din Turcia, Italia, precum și de către filiala din România a unei firme austriece.

 

În lungime de 14,25 km, acest tronson va face legătura între Boița (Autostrada Sibiu - Pitești) și Avrig - Mârșa (DJ105G).

 

Durata contractului este de 48 de luni din care, 12 luni perioada de proiectare și 36 luni perioadă de execuție a lucrărilor.

Valoarea estimată a contractului este de 2 miliarde de lei fără TVA.

Întregul proiect de autostradă este finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile.

În acest moment sunt în total în evaluare, pentru toate cele 4 tronsoane, 21 de oferte.

Sectorul de Autostradă Sibiu – Făgăraș are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului rutier pe direcţia Coridorului IV Pan European și face parte din proiectul mai amplu pentru conectarea infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT - Comprehensive (Intercoridorul Moldova - Transilvania).”, a notat Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea