De parcă le are pe toate făcute, Primăria Costești bagă, din nou, bani la lăutari!

Locuitorii orașului Costești se pot plânge de multe, însă nu se pot plânge de faptul că Primăria nu le organizează petreceri. Ba chiar le organizează ca și când ar fi o administrație bogată. Sau una care nu mai are pe ce să cheltuie banii. Lunile februarie și martie au fost, și anul acesta, bogate în achiziții… de efect. Primăria a cumpărat, cu 22.500 lei, serviciile formației ”Nostalgy”, pentru data de 1 iunie (ziua orașului). Pentru sunet s-au cheltuit 15.000 lei. Iar pentru ”interpretare artistică, poezie, teatru”, de la ”Music Art by Fuego” mai dă primăria 10.000 lei. Vorbim de sume fără TVA, încredințare directă.

 

Și anul trecut, Primăria Costești parcă a dus-o bine, parcă a fost foarte bogată. Pentru că a ținut-o într-o petrecere, din banii bugetului local desigur, așadar din banii oamenilor. De 1 iunie au cântat Clejanii cu 30.000 fără TVA, Harmony Band cu 17.000 fără TVA și au sfârâit ceva artificii pentru 6.000 lei fără TVA. Ei bine, nici nu s-a stins bine ecoul ultimelor sunete de paranghelie, că s-a pus de alte muzici, cu alți bani de la bugetul local. Pentru Târgul de Sf. Ilie, orașul a cumpărat – din nou! – servicii muzicale. ”Prestări servicii muzicale de 45 minute” – de la Emi Tuti Music (firma interpretei Emilia Dorobanțu) – preț 5.500 lei fără TVA și ”Prestări servicii muzicale pe durata a 4 ore” de la Dumitrache Georgică (probabil fima interpretului George Dumitrache) – preț 10.050 lei fără TVA.

 

Marian Niță, consilier local: Bugetul local al orașului nu a beneficiat de o dezbatere publică. De multe ori – ca și în cazul de față – înțelegem de ce nu a dorit, domnul primar, această dezbatere. Nu ne trebuiau lăutari plătiți pe bani grei, se puteau aduce formații locale și interpreți locali care să cânte fără implicații financiare.

Consiliul Județean are, în subordine, entități care puteau organiza un act artistic fără sutele de milioane cheltuite. Iar sumele finale sunt, întotdeauna, mai mari, includ mâncare și băutură pentru invitați etc. Ce pot să spun? A devenit un obicei…

Dacă adunăm muzicile, protocolul, sunetul și artificiile pe o perioadă de patru ani, sumele (mari) rezultate ar fi putut duce la amenajarea unui drum, la o extindere de rețea de utilități. Se vede, însă, treaba că merge și cu muzică…

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea