La Mioveni se lucrează pentru finalizarea Podului de la Racovița și introducerea de gaze la Făgetu

# Interviu cu primarul Ion Georgescu.

Orașul constructorilor Daciei arată, de câțiva ani, diferit. Arată bine, se văd urmele lăsate de oamenii gospodari. Centru iluminat frumos, bulevard bine structurat, Catedrală, Sala Sporturilor, Bazin de Înot și, bineînțeles, deja celebrul Spital. Toate într-un oraș tânăr, în care trecerea de la economia comunistă la cea capitalistă s-a făcut cu bine. În Mioveni sunt firme puternice, începând cu Uzina Dacia, desigur, ce dă 4% din  PIB-ul României. Realizările au, însă, în spate, probleme care trebuie rezolvate. Iar șeful echipei de rezolvare este – normal – primarul. Ion Georgescu și-a rupt din programul aglomerat pentru a ne spune câteva cuvinte.

# Împliniți anul acesta o vârstă frumoasă și sunt 23 de ani de când sunteți primar și fost viceprimar al orașului.  În viitor - primar de oraș sau de municipiu?

- Trecerea la rang de municipiu rămâne de viitor. Din păcate, după rezultatele Recensământului Populației și Locuințelor (2022) nu ne încadrăm în grila legislativă actuală.  Pentru comunitatea noastră ar fi un beneficiu din punct de vedere al  finanțărilor de la Bugetul de Stat ca sume alocate viitorului municipiu Mioveni. Trebuie să menționez un aspect important – dacă vom deveni municipiu nu vor crește impozitele și taxele, ele fiind aprobate de Consiliul Local. Să nu se facă confuzie cu creșterea coeficientului de inflație care se adaugă anual. Sper ca în viitor să se schimbă legislația. Cred că timpul le rezolvă pe toate.

# Spitalul din Mioveni crește, se deschid secții noi. Cresc și cheltuielile Primăriei. Cum faceți față?

- Spitalul crește ca performanță medicală, iar sănătatea beneficiarilor nu are preț. Având în vedere cheltuielile exagerate la energie electrică și gaze naturale, medicamente și consumabile în ultima perioadă, cu greu facem față. Să sperăm că vom reuși să menținem în parametrii normali de funcționalitate toate activitățile din subordinea Consiliului Local în viitor.

# În bugetul de anul acesta aveți aprobate investiții ambițioase: gaze la Făget, Centura orașului, finalizarea  podului de la Racovița. Cum vă descurcați, știind că, totuși, banii sunt mai puțini?

- Ne propunem să atragem cât mai multe fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea de proiecte de infrastructură, dar și alte investiții importante pentru locuitorii orașului Mioveni. În prezent, la nivelul orașului se află în stadiu de implementare ori au fost selectate și aprobate pentru finanțare 11 proiecte, fondurile provenind din surse guvernamentale precum Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Planul Național de Redresare și Reziliență, Administrația Fondului de Mediu și Compania Națională de Investiții.

Cel mai avansat proiect care se află în implementare este “POD PESTE RÂUL ARGEȘEL, CARTIER RACOVIȚA, ORAȘ MIOVENI, ÎNTRE DN 73D ȘI DC 85” finanțat prin Programul Național de Construcții de Interes Public și Social de Compania Naținală de Investiții  în valoare de 33.082.177,98 lei.

Proiectul de alimentare cu gaze naturale de la Făgetu se află în linie dreaptă, iar în luna mai după ce vom obține toate avizele pentru efectuarea  lucrărilor de către firma căștigătoare a licitației,  sunt sigur că se va lucra efectiv la introducerea conductei și cel mai târziu în octombrie/noiembrie vom face punerea în funcțiune, dacă nu vor exista impedimente ce nu țin de noi.

Toate investițiile în continuare, dar și cele noi vor fi o prioritate pentru noi și încercăm să respectăm graficul propus. Sunt sigur că echipa mea va reuși  împreună cu colaboratorii să se încadreze în termenele de execuție.

# Sunteți bunic de două ori, așa că întineriți. Ce planuri mai aveți pentru locuitorii din Mioveni?

- Atunci când esti bunic se schimbă, cumva, priorităţile, iar trăirile sunt unice. Cele 2 fiice ale mele Ana - Maria și Mădălina au dat viața celor două nepoțele minunate- Teodora (3 ani) și Adriana (8 luni) pe care le iubesc enorm! Cele 2 nepoțele sunt motivul meu și puterea de a merge mai departe în momentele dificile din punct de vedere personal și  profesional.

Revenind la întrebarea dumneavoastră - la Mioveni  aplicăm politici publice orientate spre crearea de noi locuri de muncă şi oferirea de facilităţi fiscale pentru investitori.

Suntem deschişi la orice iniţiativă care ar putea îmbunătăţi viaţa de zi cu zi a cetăţenilor şi procesele de lucru ale instituţiei, ceea ce, până la urmă, va fi tot spre beneficiul fiecărui cetățean. Încurajăm participarea, implicarea cetăţenilor în ceea ce înseamnă dezvoltarea Mioveniului şi încercăm să utilizăm cât mai bine resursele creative ale comunităţii. Totodată, dezvoltăm un parteneriat cu societatea civilă de a concepe și realiza proiecte de viitor pentru orașul nostru.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea