Publitrans a dat în judecată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

# O parte dintre autobuzele Publitrans nu sunt exceptate de la plata rovinietei.

Publitrans 2000 SA a dat în judecată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Motivul procesului l-a constituit refuzul CNAIR de a include în baza de date a vehiculelor exceptate de la plata rovinietei o parte dintre autobuzele Publitrans! S-a ajuns în instanță, iar la sfârșitul anului trecut Tribunalul Argeș a dat câștig de cauză CNAIR-ului.

 

Societatea piteșteană cerea să se dispună includerea autobuzelor sale, utilizate în transportul public de persoane pe raza administrativ teritorială a localităţilor membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Piteşti, în baza de date a vehiculelor exceptate de la plata tarifului. Dar și restituirea sumei de 10.502,29 lei, reprezentând contravaloarea taxei de utilizare achitate de societate pentru vehicule folosite exclusiv pentru prestarea activităţii de transport public local. Ca urmare a acestui refuz, Publitrans a fost obligată să achite contravaloarea rovinietei pentru un număr de 10 autobuze pentru a-i putea îndeplini obligaţia de a presta serviciul de transport public local pe raza administrativ-teritorială a comunelor Bascov, Bradu şi Mărăcineni. Între timp serviciul a fost extins și pe raza comunei Oarja.

 

CNAIR a transmis Publitrans-ului că sunt exceptate de la plata tarifului de utilizare a drumurilor naţionale vehiculele folosite exclusiv pentru transportul public de persoane prin servicii regulate şi pe raza administrativ teritorială a unei singure localităţi. Cum societatea piteșteană prestează serviciu pentru transport public de persoane pe raza mai multor localități „în conformitate cu OG nr.15/2002 nu se permite scutirea de la plata rovinietei a vehiculelor folosite exclusiv pentru transporturi public local de persoane decât pe raza unei localităţi, prin servicii regulate”.

Astfel, Tribunalul Argeș a respins cererea! Iar Publitrans-ul trebuie să plătească, în continuare, rovinietă pentru autobuzele folosite în rețeaua de transport metropolitan: Bascov, Bradu, Mărăcineni, Oarja, dar și la Ștefănești, de la 1 iulie 2023!

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea