Marcel Ciolacu, în vizită la o pepinieră din Argeș: „Cât PSD va fi la guvernare niciun metru pătrat de pădure nu se va vinde”

 

 

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vizitat, vinerea trecută, pepiniera Dobroț din Argeș, unde a participat la o acțiune de plantare de arbori. Alături de acesta au fost prezenți Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș și al CJ Argeș, deputații Simona Bucura Oprescu și Remus Mihalcea.

Pe 21 martie, de Ziua Internațională a Pădurilor, Ciolacu i-a asigurat pe silvicultori că, atâta timp cât PSD va fi la guvernare, nu se va vinde niciun metru pătrat de pădure.

 

„În pepiniera Dobroț din Argeș am întâlnit oameni care iubesc cu adevărat pădurea și care își dedică întreaga carieră îngrijirii și protejării ei. De aceea, de Ziua Internațională a Pădurilor vreau să transmit că atât timp cât PSD va fi la guvernare niciun metru pătrat de pădure nu se va vinde.

Asta vreau să le transmit și tuturor angajaților Romsilva. Avem soluțiile concrete astfel încât să nu dăm posibilitatea vânzării suprafețelor de pădure, dar să și respectăm jaloanele din PNRR și principiile OECD. PSD va propune și susține măsuri de regenerare a pădurilor, astfel încât să reușim să creștem suprafața forestieră a țării. Mai mult, PSD va propune înăsprirea legislației astfel încât tăierile ilegale să fie pedepsite la fel de dur precum corupția.”, a postat, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Pepiniera Dobroț, care aparține de Ocolul Silvic Vidraru, este una dintre cele mai mari din județul Argeș. Aici se produc, anual, 150.000-200.000 de puieți.

„Din România de la Argeș președintele PSD Marcel Ciolacu transmite un mesaj clar pentru protejarea plămânului verde al României, pădurile. De unde putea fi transmis mai bine un astfel de mesaj decât din locul unde se pune și încolțește sămânța pentru mii de puieți, pepiniera Dobroț din Cicănești? PSD are ca prioritate maximă combaterea defrișărilor și plantarea de arbori pentru refacerea fondului forestier. La Dobroț, pepinieră care aparține Ocolului Silvic Vidraru, sunt crescuți puieți destinați regenerării fondului forestier distrus. Lucrătorii silvici muncesc aici cu migală, cu pasiune, cu grijă pentru aurul verde al țării.

Este foarte important ca România să își dezvolte capacitatea de a crește puieți de specii autohtone în scopul creșterii valorii calitative a pădurilor țării, iar în Argeș acest lucru se întâmplă. Protejând pădurile, ne protejăm de fapt sănătatea!”, a transmis și deputatul Simona Bucura Oprescu, de Ziua Internațională a Pădurilor.

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat Rezoluţia A/RES/67/200, din 21 martie 2012, prin care a declarat aniversarea acestei zile începând din 2013, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare.

În această zi, ţările sunt încurajate să întreprindă eforturi locale, naţionale şi internaţionale pentru a organiza activităţi care implică păduri şi copaci. Gestionarea durabilă a pădurilor şi utilizarea resurselor de către acestea sunt esenţiale pentru combaterea schimbărilor climatice şi pentru a contribui la prosperitatea şi bunăstarea generaţiilor actuale şi viitoare. Pădurile joacă, de asemenea, un rol crucial în reducerea sărăciei şi în atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea