Ambasadorul Republicii Turcia în România, în vizită la Primăria Pitești și la CJ Argeș

 

# „În Turcia obișnuim să spunem că prietenii români ne sunt frați”, a precizat ambasadorul

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Turcia în România, Excelența Sa Özgür Kıvanç, a efectuat, săptămâna trecută, o vizită oficială în județul Argeș la invitația deputatului PSD de Argeș, Nicolae Georgescu – președinte Grupul Parlamentar de Prietenie România-Turcia.

Özgür Kıvanç, împreună cu alți reprezentanți ai Ambasadei și oameni de afaceri turci, s-a întâlnit la Primăria Pitești cu primarul Cristian Gentea, prim-vicepreședinte al PSD Argeș, și la Consiliul Județean cu Marius Nicolaescu, vicepreședinte CJ și al PSD Argeș.

 

Discuția de la Primăria Pitești a fost centrată pe consolidarea cooperării dintre municipalitate și alte orașe similar din republica Turcia.

 

“În cadrul întâlnirii, am subliniat importanța dezvoltării cooperării economice între localități din țările noastre și chiar propuneri, în această direcție, pentru Pitești. În municipiul nostru și în zona metropolitană există deja o comunitate de afaceri activă, cel puțin în domeniul industriei auto și în cel de prelucrare a lemnului, și apreciem și implicarea cetățenilor turci naturalizați aici în activități culturale și sociale.”, a precizat Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești.

“Vizita Ambasadorului Republicii Turciei în județul nostru este extrem de importantă, ținând cont de faptul că firme importante, cu capital turcesc, au investit în ultima perioadă în Argeș, fiind astfel create numeroase locuri de muncă. Sunt convins de faptul că toate aceste lucruri sunt benefice, pentru că vorbim despre o punte de legătură între investitorii turci și județul nostru, deci de o colaborare în diferite domenii. Și în acest mandat de președinte al Grupului Parlamentar de Prietenie cu Republica Turcia, îmi doresc să continuăm aceeași colaborare benefică pentru ambele state: România și Turcia, o colaborare care să fie benefică și pentru județul Argeș, deci să avem parte de tot mai multe locuri de muncă.”, a spus deputatul Nicolae Georgescu.

La întâlnirea de la Consiliul Județean, vicepreședintele Marius Nicolaescu a vorbit despre importanța relațiilor pe care județul Argeș le are cu Turcia pe diverse domenii de activitate. S-a discutat și despre relațiile culturale și din domeniul educației pe care administrația județeană le are cu această țară. De precizat este faptul că îndă din 2011, Argeșul este înfrățit cu municipalitatea Turkler – Alanya, fiind derulate mai multe proiecte culturale.

“Consiliul Județean Argeș a avut întotdeauna relații de bună colaborare în diferite domenii cu administrațiile locale din Turcia. Avem foarte multe firme și companii cu capital turcesc, cu investiții de zeci sau sute de milioane de dolari. Consiliul Județean Argeș a sprijin întotdeauna oamenii de afaceri care doresc să investească în județul nostru. Invităm oamenii de afaceri din Turcia să viziteze aceste zone, unde s-au dezvoltat adevărate parcuri industriale”, a precizat Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.

Un punct important l-a reprezentat și vizita în cadrul firmelor cu capital turcesc, societăți ce au investit în județul Argeș.

“Mulțumim pentru solidaritatea pe care ne-ați arătat-o și în această perioadă. În Turcia obișnuim să spunem că prietenii români ne sunt frați. Turcia și România sunt parteneri strategici și avem relații comerciale puternice. Noi sfătuim oamenii de afaceri turci să investească aici, știm că este un mediu economic stabil, care oferă multe oportunități. Și ei ne spun că se simt bine în România, sunt angajatori buni, își plătesc taxele.”, a precizat E.S. Özgür Kıvanç Altan – Ambasador al Republicii Turcia la București.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea