Comisari de la Protecția Consumatorului Argeș condamnați definitiv pentru fapte de corupție

Dosarul „Corupție la Protecția Consumatorilor Argeș” a ajuns la final de drum!

Pe 12 aprilie, Curtea de Apel Pitești a respins, ca nefondate, apelurile declarate de Dumitru-Constantin Boboc și Paul-Constantin Zamfir, comisari superiori în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș la momentul săvârșirii faptelor. A rămas, astfel, ca la Tribunalul Argeș.

Dumitru Boboc a primit 2 ani şi 11 luni închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită și fals intelectual. În schimb, Paul Zamfir a primit 2 ani şi 8 luni închisoare pentru luare de mită, tot cu suspendare.

Celor doi li s-a interzis, pe o perioadă de 4 ani și dreptul de a ocupa funcția de comisar. Aceștia vor presta și o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Piteşti sau în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare. Amintim că la scurt timp de la acuzațiile aduse de procurorii DNA Pitești, Dumitru Boboc și Paul Zamfir și-au dat demisiile din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș.

Alături de cei doi, au fost condamnați și șase reprezentanți ai unor societăți comerciale la pedepse cuprinse între 1 an și 4 luni și 1 an și 7 luni, cu suspendare. Hotărârea instanței este definitivă!

„În baza art.421 pct.1 lit.b Cod procedură penală, respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Î.C.C.J. – D.N.A. – Serviciul Teritorial Piteşti şi de către inculpaţii BOBOC DUMITRU-CONSTANTIN, ZAMFIR PAUL-CONSTANTIN, FLOREA BOGDAN-ANDREI,SIBICEANU VIOREL, MIHAI ION,împotriva sentinţei penale nr. 281 din data de 2 septembrie 2022 pronunţată de Tribunalul Argeş - Secţia penală, în dosarul nr, 5698/109/2021, intimate fiind inculpatele: Ilina Camelia, Vasilescu Simona-Maria şi Demetriade Elena. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă apelanţii-inculpaţi la plata sumei de câte 300 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă.”, se arată în hotărârea Curții de Apel Pitești.

Au luat șpagă și bormașini

Ca să nu îi amendeze pe comercianţii prinşi cu nereguli, comisarii de la OPC Argeş primeau bani sau diferite produse. Pentru tăcerea lor, aceștia au cerut și au primit bormaşini și chiar reduceri la... geci.

Cei doi inculpați au fost acuzați de procurorii DNA Pitești că, în perioada februarie – aprilie 2021, „ar fi pretins și primit de la șase oameni de afaceri, inculpați în prezenta cauză, sume de bani cuprinse între 200 și 600 lei și alte foloase necuvenite pentru a nu aplica amenzi contravenționale ori pentru a favoriza agenții economici cu ocazia efectuării controalelor, prin atestarea unor aspecte necorespunzătoare realității, respectiv faptul că nu au fost constatate nereguli la societățile verificate. Spre exemplu, unul dintre operatorii economici controlați ce presta servicii de alimentație publică își desfășura activitatea cu încălcarea dispozițiilor Ordonanței nr. 21/ din 21 august 1992, republicată, privind protecția consumatorilor, în sensul că utiliza produse expirate, condițiile de muncă erau insalubre, nu deținea o autorizație de funcționare emisă de către Direcția de Sănătate Publică (D.S.P.) Argeș etc.”, se arată într-un comunicat emis de DNA Pitești.

Citești și https://www.atitudineinarges.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=16387:foti-comisari-de-la-protecia-consumatorului-arge-condamnai-pentru-infraciuni-de-corupie&catid=1:ancheta&Itemid=2

Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea