Duvăz şi Diaconu, cei mai absenţi parlamentari argeşeni!

Mai acum ceva vreme, am asistat la o revoltă a parlamentarilor români care s-au arătat sătui de presa care-i arăta cu degetul ca pe nişte sugative ale banilor publici, în schimbul unor prestaţii (în multe dintre cazuri) demne de cea a unui elev care toacă banii părinţilor şi nu reuşeşte să promoveze anul şcolar. Ei bine, a sosit momentul adevărului! Haideţi să vedem care sunt deputaţii şi senatorii pe care-i interesează soarta alegătorilor, tot atât precum ne interesează pe noi gramatica limbii chineze! Institutul de Politici Publice a realizat cel mai recent raport de monitorizare a activităţii parlamentarilor pentru perioada 1 februarie – 30 iunie 2010. Şi cum Argeşul are nouă deputaţi şi patru senatori, cel puţin doi dintre ei pot accede cu succes la un top al celor mai chiulangi aleşi ai neamului. Aşadar, nimeni alţii decât social democratul Bogdan Niculescu-Duvăz şi liberalul Mircea Diaconu au reuşit să-şi onoreze electoratul, prin lipsă, la majoritatea voturilor finale din plen.

Ru-şi-ni-că, ru-şi-ni-că, ru-şi-ni-căăă!

Pe 30 noiembrie ne-am ales cu nouă deputaţi şi patru senatori, câştigaţi în urma votului uninominal, ăla despre care vorbeau politicienii că ar fi începutul responsabilităţii parlamentarilor. În fapt, discursurile de acest gen au fost altă gogoaşă servită poporului roman, căci după cum vedem, unii dintre mai mari sunt atât de preocupaţi de electoratul care i-a propulsat la Casa Poporului încât ignoră una dintre cele mai importante sarcini care le revin – să voteze legi! Institutul de Politici Publice a realizat un raport care relevă gradul de implicare al deputaţilor şi senatorilor în activitatea parlamentară. Astfel, cel mai important e clasamentul care arată participarea parlamentrilor la şedinţele din plen în care au loc voturile finale ale proiectelor de legi. Cei mai conştincioşi deputaţi argeşeni s-au dovedit a fi democrat liberalul Sorin Buta (cu o prezenţă de 77,26 % din totalul şedinţelor de vot final), social democratul Mircea Drăghici (care a votat la 76,74% dintre şedinţele în plen), precum şi Sorin Pandele (cu o prezenţă de 71,06%). La polul opus, PSD-istul Bogdan Niculescu-Duvăz n-a participat decât la 16,54% din cele 387 de voturi finale desfăşurate la Camera Deputaţilor. De altfel, parlamentarul excelează prin lipsă, căci nici în Argeş nu apare decât ocazional, la vreo sărbătoare politică sau la vreun eveniment aducător de voturi. În rest, Duvăz nu se zbate cine ştie ce. În privinţa senatorilor, situaţia se prezintă cam aşa: democrat liberalul Mircea Cinteză a participat la 57,19% din totalul de 237 de şedinţe cu vot final. Nu la fel de parolist s-a dovedit Mircea Diaconu,cel care n-a reuşit să fie prezent decât la 14,07% din numărul total de şedinţe. Şi dacă la capitolul prezenţi şi chiulangii am văzut cum stă treaba, ei bine aflaţi că Argeşul e nominalizat şi în alte segmente care relevă că unii dintre parlamentarii noştri nu excelează în privinţa implicării în activitatea de la Casa Poporului. Spre exemplu, deputaţii Radu Vasilică şi Bogdan Niculescu-Duvăz n-au realizat nicio propunere legislativă în perioada februarie-iunie. De asemenea, Sorin Buta, Sorin Pandele şi Constantin Tămagă n-au vorbit în plen decât o dată. Un calcul simplu arată că şase din cei 13 aleşi argeşeni suferă, într-o formă sau alta, de oarece probleme de adaptare în Parlament: unora le este greu să participe la cele mai importante şedinţe (acelea ale votului final), alţii nu se zbat să întocmească proiecte de legi, în timp ce altora parcă le este ruşine să vorbească în plen, în faţa colegilor.

Deputaţii trebuiau să participe la 387 de voturi finale în plenul Camerei. Totuşi, situaţia prezenţei arată după cum urmează:
Sorin Buta (PDL) – 77,26%
Mircea Drăghici (PSD) – 76,74%
Sorin Pandele (PDL) – 71,06%
Andrei Gerea (PNL) – 70,28%
Radu Vasilică (PSD) – 65,89%
Ion Burnei (PSD) – 60,21%
Filip Georgescu (PSD) – 55,56%
Critian Boureanu (PDL) – 37,98%
Bogdan Niculescu-Duvăz (PSD) – 16,54%

Senatorii au fost nevoiţi să participe la 327 de voturi finale, numai că argeşenii noştri şi-au mai luat şi zile libere, drept pentru care prezenţa a fost următoarea :
Mircea Cinteză (PDL) – 57,19%
Şerban Valeca (PSD) – 48,62%
Constantin Tămagă (PSD) – 40,06%
Mircea Diaconu (PNL) – 14,07%

(ANCA ITTU)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea