Bătălia Cărților - un proiect ajuns la cea de-a X-a ediție

Vă anunțăm cu bucurie că am lansat cea de-a zece ediție a Concursului Național de Lectură Bătălia Cărților. Organizat de Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș în colaborare cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și Biblioteca Județeană Octavian Goga Cluj, concursul are ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor și adolescenților.

Se va derula în perioada aprilie-octombrie 2023 și va cuprinde două categorii de vârste: 11-13 ani și 14-18 ani. Astfel, prin acesta, vor fi popularizate cărţile de valoare destinate copiilor şi adolescenţilor, se va pune accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii.

 

Finala concursului „Bătălia cărţilor” va avea loc în luna octombrie 2023 şi va cuprinde: dezbaterea Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată şi vor răspunde la întrebări pe marginea cărţilor citite.

 

Elevii care intenţionează să participe la concurs trebuie să ştie că vor fi acordate premii finaliştilor concursului pentru cea mai bună fișă de lectură si, cea mai apreciată carte, în urma punctajului obținut prin votul lor va deveni Cartea anului. Premiul cel mare va consta în câte un dispozitiv mobil de comunicații tip TABLETĂ, acordat Cititorului anului desemnat pentru fiecare categorie: 11-13 ani și 14-18 ani.

Sunteți curioși să descoperiți titlurile pe care vi le propunem anul acesta? https://www.bjarges.ro/batalia-cartilor-concurs-de-lectura-editia-a-x-a-2023/

Vă așteptăm cu drag să participați și să vă bucurați de experiența lecturii. Pentru că Lectura te face învingător!

Mihaela Penaru

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea