Guvernul ia în calcul îngheţarea salariilor şi a angajărilor la stat!

Vine austeritatea, iar Guvernul pregăteşte primele măsuri. Pentru început este vorba de îngheţarea angajărilor la stat, dar şi a salariilor bugetarilor. La momentul acesta nu se vorbeşte despre tăierea lefurilor sau despre concedieri. Săptămâna trecută, chiar la începutul şedinţei de Guvern, premierul Marcel Ciolacu le-a spus miniştrilor:

„Am luat decizia ca la nivelul Guvernului să identificăm acele măsuri fiscale prin care să chibzuim mai bine cheltuielile, astfel încât să ne asigurăm că la finalul anului ne încadrăm în limitele de deficit. Toate aceste măsuri au survenit din momentul în care la finalul primului trimestru am constat că există un deficit în colectare. Deficitul aparține preponderent marilor contribuabili. Fac un apel public să își plătească datoriile către stat și, în același timp, dau sarcină instituțiilor statului să facă în așa fel încât să își îndeplinească sarcinile de serviciu și să asigure colectarea acestor venituri.

 

Conducătorii de instituții trebuie să înțeleagă că este nevoie (...) de o coordonare și un dialog cu cei cu care lucrează. Am vrut ca măsură de siguranță să facem în așa fel încât prin aceste măsuri fiscale pe care le vom aproba cel mai probabil săptămâna viitoare, să ne asigurăm că nu ieșim din ținta de deficit. Nu vorbim de măsuri de austeritate. (...)

 

În schimb, pe măsuri de cumpătare, cred că se poate discuta. Aș vrea să spun din capul locului că aceste măsuri nu vor viza afectare anvelopei salariale, investițiile și nu vor fi introduse taxe și impozite noi”, a transmis șeful Executivului, potrivit Adevarul.ro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea