Legile Educaţiei. Se reintroduce exmatricularea elevilor! Sunt vizaţi şi elevii din clasele primare

Şcoala românească e în declin! România Educată s-a dovedit a fi doar un slogan electoral care a adus victorii politice, dar care i-a îngenunchiat pe profesori şi i-a umilit pe elevi. Cele mai recente evenimente violente din şcoli (Argeşul nu face excepţie) au dovedit că toleranţa şi empatia nu sunt de ajuns. E nevoie de mână de fier, de reguli şi sancţiuni pentru ca elevii-problemă să nu mai reprezinte un pericol pentru dascăli şi restul elevilor.

Iar parlamentarii par că s-au trezit în al 12-lea ceas şi cer reintroducerea exmatriculării elevilor care manifestă comportamente violente grave. Chiar şi elevii din ciclul primar sunt vizaţi.

 

Un nou amendament introdus la Legile Educaţiei prevede posibilitatea ca elevii să poată fi exmatriculați pentru fapte grave.

 

”(2) Exmatricularea beneficiarilor primari pe perioada învățământului obligatoriu poate fi realizată numai in situații grave, în urma încălcării normelor de disciplină în spațiul școlar, în vederea protejării dreptului la educație al celorlalți beneficiari primari. Exmatricularea poate fi dispusă numai după parcurgerea unei proceduri disciplinare care garantează dreptul la apărare și contestație.”, se arată în amendamentul admis., potrivit Stiripesurse.ro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea