Ministrul Sănătăţii a făcut anunţul: Analize medicale gratuite, fără restricţii de plafon!

În curând, românii ar putea face analize gratuite fără a fi restricţionaţi de plafonul care de obicei se termină la început de lună. Totuşi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că va fi nevoie de programare. Nu de puţine ori, pacienţii au fost nevoiţi să-şi facă programări cu luni bune înainte ca să prindă un loc în a-şi efectua analizele la clinicile private.

„Există în noul contract cadru o prevedere prin care analizele care sunt efectuate în scop preventive – pentru că ne dorim să avem o depistare cât mai rapidă a bolilor. Pacienții au dreptul să facă aceste analize în scop preventiv, analizele recomandate de medicul de familie în scop preventiv pot să depășească plafonul. Nu mai sunt legate de plafon.

 

Trebuie să înțelegem că pentru fiecare tip de afecțiune – aici probabil trebuie să reglăm și cu medicii de familie – încât să existe o programare a pacienților către investigații, pentru că peste tot în lume există ceea ce noi numim liste de așteptare. E bine ca omul să meargă la analize când este planificat. Planificarea sigur că este o chestiune pe care trebuie să o resolve Casa Națională de Asigurări de Sănătate în prevederile contractuale pe care le are pe de o parte cu medicii și pe de altă parte cu laboratoarele”, a declarat Rafila, potrivit Jurnalul.ro.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea