Dosarul "Consultanța" - la final de drum. Nicio persoană nu a fost condamnată

Fostul deputat Mircea Drăghici şi Constantin Nicolescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, au fost achitaţi definitiv, luni - 24 aprilie, în dosarul "Consultanța" de către completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cei doi au fost acuzaţi de fapte de corupţie privind încheierea unor contracte de consultanţă cu zeci de primării din Argeş.

În acelaşi dosar au fost achitate alte 35 de persoane - primari şi viceprimari de comune, la momentul săvârșirii faptelor, un fost director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş şi două angajate ale unei firme de consultanţă.

 

La recurs, judecătorii au dispus ca în cazul a trei persoane să se înceteze procesului penal ca urmare a decesului acestora.

Precizăm că față de Constantin Nicolescu, fostul șef al CJ Argeș, și de fostul deputat Mircea Drăghici, Instanța Supremă a ajuns, în ambele cazuri, la concluzia că "fapta nu există". La Constantin Nicolescu, magistrații au constatat și că „nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea”.

În cazul persoanelor achitate, toate acțiunele civile au fost respinse, iar cheltuielile de judecată au rămas în sarcina statului.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea