Mai multe intervenții chirurgicale vor fi efectuate, în premieră la nivel național, la Spitalul Județean Argeș

Premieră la nivel național pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești! Sâmbătă, 29 aprilie, doi pacienți vor beneficia de o procedură (ablație cu radiofrecvență) în urma căreia le vor fi extirpați nodulii tiroidieni.

Intervențiile chirurgicale, în premieră pentru spitalele de stat din România, vor fi urmate de o alta, care se efectuează pe plan național doar la Pitești, la Spitalul Județean. Unei paciente îi va fi extirpată glanda tiroidă prin cavitatea bucală, fără incizii la nivel cervical. În aceeași zi, va avea loc și o a patra intervenție, tiroidectomie totală, în manieră clasică, însă realizată printr-o tehnică minim invazivă.

„Alături de medicul chirurg Sandu Ionuț, echipa operatorie va fi formată din dr. Olariu Dan, coordonatorul Blocului Operator, și chirurgul Bidivenciu Daniel, anestezia fiind asigurată de unul dintre medicii din cadrul Secției ATI. Revenim cu detalii, în ziua intervențiilor, când doi dintre pacienți vor fi externați, ceilalți doi urmând să părăsească spitalul după doar 24 de ore. Conducerea Spitalului Județean mulțumește echipei medicale, pentru implicare, dar și pacienților, pentru încrederea pe care o acordă doctorilor și, implicit, instituției”, a transmis Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Pitești.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea