Nouă probe speciale la Raliul Argeșului 2023

Ne desparte mai puțin de o lună până la startul unei noi ediții a Raliului Argeșului, cel mai mare eveniment de motorsport din județul nostru. Cu peste 20 de competiții care au avut loc începând cu 1971, evenimentul își va desfășura în perioada 26-27 mai 2023 a cincea ediție consecutivă de la revenirea din 2019.

Organizatorul ACS DTO Rally Team a pregătit un total de 9 probe speciale în Raliul Argeșului CATENA - Powered by Citroën 2023. Cu un total de peste 400 de kilometri, dintre care 120 cronometrați, competiția se va desfășura pe durata a două zile pe Transfăgărășan, pe drumurile de lângă Câmpulung și în Pitești.

 

Principalele caracteristici ale evenimentului vor fi incluse în program și în acest an, cu parcul de service amplasat în Piața Vasile Milea, în timp ce startul festiv se va desfășura în Piața Primăriei din Pitești. Probele speciale vor avea loc pe Transfăgărășan, dar și în zona Câmpulung, acolo unde organizatorii au pregătit un nou traseu de concurs. Totodată, superspeciala apreciată de către fani are parte de câteva modificări, urmând a fi parcursă atât vineri, cât și sâmbătă, într-un format mai scurt decât în anii precedenți.

 

Programul evenimentului

Raliul Argeșului va începe miercuri, 24 mai, cu recunoașterile probelor speciale. Joi, 25 mai, de la ora 19:00, va avea loc primul moment dedicat fanilor: startul festiv și prezentarea echipajelor din Piața Primăriei din Pitești. Cu această ocazie, fanii vor putea să se fotografieze cu mașinile și concurenții înscriși la competiție.

Vineri (26 mai) este o zi plină în programul raliului, cu testele oficiale de la Budeasa, acolo unde echipajele se vor încălzi pentru concurs și vor face ultimele reglaje la mașinile de concurs. Traseul de 2,5 kilometri va fi parcurs de multiple ori în intervalul orar 08:00 - 12:00.

După-amiaza zilei de vineri va continua cu primele probe speciale: două treceri pe „Godeni”, celebra specială în lungime de 12,43 kilometri din apropiere de Câmpulung, cât și o trecere pe „Berevoiești” (10,69 kilometri), o probă care conține o secțiune complet nouă pentru echipaje. Ziua va fi încheiată de parcurgerea superspecialei din Pitești, care se va desfășura după apusul soarelui, pentru un plus de spectacol.

Ziua de sâmbătă este dedicată integral probelor de pe Transfăgărășan, cu un program cunoscut fanilor și concurenților: „Lacul Vidraru I” (27,32 kilometri) și „Transfăgărășan” (15,38 kilometri) vor fi parcurse între Barajul Vidraru și Cabana Capra, în timp ce „Piscul Negru” (10,85 kilometri) și „Lacul Vidraru II” (27,32 kilometri) vor fi alergate în sens opus, în coborâre. O a doua parcurgere a superspecialei din Pitești încheie Raliul Argeșului 2023 în aplauzele fanilor.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea