Cele trei echipe din România - printre care şi elevii de la „Zinca Golescu” - premiate în SUA nu primesc niciun leu de la Ministerul Educaţiei!

Săptămâna trecută, trei echipe de elevi de liceu au participat la Campionatul mondial de robotică ”First Tech Challenge” 2023 din orașul Houston, Texas, Statele Unite, unde au luat premii importante. Câştigătorii din acest an care au reprezentat România sunt: echipa ”Peppers” de la Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil” din Iași, echipa TehnoZ de la Colegiul Național ”Zinca Golescu” din Pitești și echipa Ro2D2 a Colegiului Național ”Mihai Viteazul” din Ploiești.

 

Deşi ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a felicitat elevii pentru performanţele lor, tinerii nu vor primi premii din partea statului român. Ca să nu mai spunem că nu au fost susţinuţi financiar de minister nici când au plecat la Huston.

 

Potrivit Edupedu.ro, instituția condusă de Ligia Deca, nu acordă bursă olimpică echipelor câştigătoare, deși vorbim despre o competiție mondială de prestigiu, nicio recunoaștere sau o recompensă de vreun fel. Şi asta deoarece Ministerul Educaţiei a încadrat campionatul de robotică din SUA la competiții ”fără finanțare” și în acest an școlar.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea