Marius Nicolaescu, despre lucrările de la Spitalul Județean: „Partea de final și finisarea ridică cele mai mari probleme”

După vizita de lucru de la Spitalul de Pediatrie Pitești a venit și rândul Spitalului Județean de Urgență Pitești. Conducerea Consiliului Județean Argeș a verificat stadiul evoluției lucrărilor la cele trei proiecte aflate în derulare: extinderea Ambulatoriului de Specialitate și a UPU, precum și construcția noului corp P+4. Extinderea Unității de Primiri Urgență a ajuns la un stadiu de 18%, însă aici lucrările au vizat partea cea mai dificilă a construcției. Extinderea, reabilitarea și modernizarea Ambulatoriului Integrat este la un stadiu de 35%. Cele două investiții sunt realizate pe fonduri europene. În schimb, construcția noului corp P+4, se realizează din bugetul propriu al C.J. Argeș, fiind finalizat în proporție de 80%

 

Vizita vicepreședintelui Marius Nicolaescu s-a concentrat asupra problemelor apărute la noul corp P+4. Aici, etajele 4, 3 și 2 sunt gata, inclusiv cu dotările și echipamente mendicale, iar constructorii au dat asigurări că etajul 1 va fi gata în aproximativ o lună.

 

Noul corp va avea un nivel subteran în care vor fi amplasate spațiile tehnice aferente construcției, trei adăposturi ALA (apărare locală antiaeriană, adăpost de protecție civilă executat la subsolurile construcțiilor) și o zonă destinată prosecturii, iar pe cele 5 niveluri supraterane ale clădirii se vor amenaja secții medicale transferate din clădirea principală a spitalului și un bloc operator, respectiv:

- La parter: secția Chirurgie plastică și Arși;

- La etajul 1: secția de Chirurgie vasculară;

- La etajul 2: Blocul operator (cu Săli de operație chirurgie plastică, electrofiziologie și chirurgie cardio-vasculară);

- La etajele 3 și 4 secția Cardiologie.

Constructorii sunt: asocierea de firme SC Star Trading IMPEX SRL - SC Zeus SA – SC Valah Construct Grup SRL.

”În urma discuției pe care am avut-o cu reprezentanții celor trei proiecte pe care le avem la Spitalul Județean de Urgență Pitești, ne-am deplasat pe teren pentru a încerca să găsim rezolvarea problemelor care au fost identificate. Am constatat că nu există o colaborare foarte bună între antreprenorii proiectelor, că nu există o comunicare între cei care ar trebui să se ocupe din partea Spitalului pentru bunul mers al proiectelor. Sper că am găsit calea de comunicare și de rezolvare a tuturor problemelor de pe aceste șantiere. Am monitorizat constant toate lucrările pe care le realizăm, mai ales cele pe fonduri europene. Ca la orice casă, partea de final a construcției și finisarea ridică cele mai mari probleme, așa că vom fi și de acum încolo intransigenți!”, a precizat Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea