Stadiul proiectelor cu finanțare europeană de la Spitalul de Pediatrie Pitești

Două lucrări foarte importante sunt în curs de derulare la Spitalul de Pediatrie Pitești. Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a fost prezent, săptămâna trecută, împreună cu specialiștii în proiectele pe fonduri europene din cadrul Consiliului Județean, pe cele două șantiere de la spitalul de copii. Este vorba despre extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat și extinderea, modernizarea și dotarea spațiilor de la Urgențe.

 

”Sunt mulțumit de evoluția lucrărilor la extinderea de la Ambulatoriu, unde stadiul a ajuns la 65% într-un interval de timp rezonabil. La UPU, deși stadiul lucrărilor a ajuns la 80%, i-am transmis antreprenorului că dorim să accelereze execuția. Oricum, având în vedere întârzierile înregistrate din cauza execuției proiectului, luăm în calcul să prelungim contractul cu încă trei luni, pentru a avea răgazul necesar să finalizăm ambele investiții. La fiecare proiect pe fonduri europene avem două elemente esențiale pe care trebuie să le respectăm: calitatea lucrărilor și respectarea termenelor de execuție, altfel riscăm să returnăm banii. Ce pot spune cu certitudine este că nu am luat în calcul să returnăm banii pentru nici măcar un proiect pe fonduri europene, de aceea le și monitorizăm pe toate și, de aceea,  proiectanții, diriginții de șantier și constructorii trebuie să își respecte angajamentele luate prin contract", a precizat Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

 

Investiția în dezvoltarea Compartimentului de Primiri Urgențe este realizată de către Consiliul Județean Argeș cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional. Contractul de execuție a lucrărilor a fost încheiat cu societatea Delta Termo Construct 1999 SRL. Valoarea totală a contractului este de 2.588.584,89 lei cu TVA. Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni calendaristice.

Extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Pediatrie Pitești, pentru care lucrările au început în luna decembrie a anului trecut, este de asemenea un proiect realizat de Consiliul Județean Argeș cu fonduri din Programul Operațional Regional 2014-2020. Valoarea totală a contractului este de 16.249.463,49 lei lei cu TVA, din care contribuția CJ Argeș este de 5.8 milioane lei. Contractul de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție de lucrări a fost încheiat cu Asocierea RO CONSTRUCT CENTER SRL (Lider de Asociere), Vectrum Solutions S.R.L (Asociat 1) și Modvest Construct 2000 S.R.L(Asociat 2).

În data de 07.12.2022 a fost emis Ordinul de începere a execuției de lucrări, iar în data de 19.12.2022 s-a predat amplasamentul către constructor. Au fost realizate lucrările aferente organizării de șantier. Sunt realizate în proporție de 95% lucrările de demolare atât pe parter, cât și pe etajul 1.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea