Schimbare de ultim moment! Fără cămin studențesc în campusul din Târgu din Vale

Consiliul de Administrație al Universității din Pitești a aprobat, la începutul lunii aprilie, schimbarea amplasamentului construcției Căminului Studențesc de la Târgu din Vale în locația Campusului B – Aleea Școlii Normale, nr. 7.

Mutarea vine în condițiile în care realizarea căminului studențesc este finanțată de Compania Națională de Investiții, lucrarea fiind chiar atribuită încă din aprilie 2021. Câștigătoarea licitației este o asociere de firme SPS Petrolservice S.R.L. (lider), Costruzioni Generali Sud, Photovoltaic Systems SRL, cu 12.089.886,59 lei, fără TVA.

 

Chiar dacă rectorul Dumitru Chirleșan susține că această schimbare a amplasamentului construcției nu va bloca în niciun fel finanțarea de la CNI, rămâne de văzut cât de mult se vor schimba lucrurile. Căminul studențesc trebuia să se construiască în campusul din Târgu din Vale. Proiectul propus pentru a fi realizat prin CNI era un imobil cu regim de înălțime de P+4E, cu 200 de locuri de cazare.

 

”Între timp am reușit să recuperăm dreptul de proprietate pentru corpul B și avem titlu de proprietate. Câminului îi vine mai bine locul acolo decât în Târgu din Vale. În 2018 când s-a semnat contractul pentru căminul ăsta nu aveam cadastru, carte funciară pentru corpul B. Vrem să profităm de banii Companiei Naționale de investiții pe de o parte și de locația care este de acum cu acte oficiale a Universității. E bine că nu am pierdut finanțarea...”, a precizat Dumitru Chirleșan, rectorul Universității din Pitești.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea