Proiectul de comasare a Universităţii Politehnica Bucureşti şi a Universităţii din Piteşti - în consultare publică!

# Apare noua Universitate Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București

Universitatea din Piteşti a făcut un pas uriaş în dezvoltarea sa. La începutul acestui an, rectorul Dumitru Chirleşan a semnat fuziunea cu Universitatea Politehnica Bucureşti, un centru academic de prestigiu. În acest sens, chiar din această toamnă, UPIT va funcţiona ca Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – Centrul Universitar Piteşti. Proiectul a fost pus în consultare publică.

Potrivit Edupedu.ro, proiectul de lege prevede că sediul principal al UNST Politehnica București va fi în Bucureşti, iar în cadrul noii universități va funcționa, la Pitești, Centrul Universitar Pitești.

 

 

“După intrarea în vigoare a prezentei legi, în structura Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București intră şi componentele organizatorice altele decât cele prevăzute în Anexa 1 (programele de studiu ale celor două universități și unitățile de învățământ pre-/nonuniversitar ale acestora – n.red.), acreditate sau autorizate provizoriu, după caz, prin hotărâre a Guvernului sau ordin al ministrului educației, conform legii.”, se arată în proiectul de lege, potrivit sursei citate.

Noua Universitate Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București va prelua: Studenții și studenții doctoranzi, precum și cursanții programelor de studii postdoctorale de la universitățile care fuzionează (studenții își păstrează drepturile și creditele obținute anterior fuziunii), Preșcolarii, școlarii și elevii structurilor preuniversitare organizate în cadrul celor două universități (conform anexelor: Școala Gimnazială “Politehnica”, Colegiul Terțiar Nonuniversitar din Pitești); Personalul didactic și nedidactic, preluat prin transfer în interesul serviciului și care-și va desfășura activitatea în aceeași localitate, cu același drepturi obținute anterior fuziunii; Bunurile imobile deținute de cele două universități, precum și administrarea acestora; Patrimoniul propriu UNST Politehnica București va fi format din totalitatea drepturilor și obligaților universităților care fuzionează; Institutele de cercetare, centrele, cluburile sportive universitare aflate în coordonarea / subordinea universităților care fuzionează intră în coordonarea/subordinea UNST Politehnica București.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea