Fostul șef al PNL Argeș a fost ACHITAT în ultimul dosar ANRP!

# Cătălin Teodorescu, despre cauza în care a fost anchetat fără vină: Procurorul de caz mi-a motivat că am fost în locul nepotrivit la momentul nepotrivit!

Unul dintre cele mai cunoscute dosare ale Directiei Nationale Anticorupție s-a facut praf și pulbere joi, 27 aprilie 2023, prin achitări definitive la Înalta Curte de Casație si Justiție. Și nu orice fel de cauză, ci una fabricată de către DNA în colaborare cu SRI. Este vorba despre celebrul dosar ANRP 5, vizând retrocedarea unui teren din Constanța.

Așadar, veste de mare bucurie pentru fostul șef al PNL Argeș, Cătălin Teodorescu. Politicianul a fost achitat în acest ultim dosar ANRP, în care era cercetat. Achitat după ani buni de judecată, de presiune psihică. Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis achitarea tuturor inculpaților cercetați în dosar, pe motiv că fapta nu există.

 

În anul 2016, procurorii DNA au deschis această cauză, în care Crinuța Dumitrean, fost președinte al ANRP, a fost acuzată de luare de mită și abuz în serviciu, iar omul de afaceri Horia Simu de dare de mită și complicitate la abuz în serviciu în care exista suspiciunea că Simu a achiziționat un teren din Constanța iar Comisia l-a supraevaluat. Cătălin Teodorescu, ce făcea parte, la vremea respectivă, din comisia de evaluare a Autorității Naționale pentru Restituirea Propietăților, împreună cu alți membri ai acesteia,  a fost acuzat de către procurorii anticorupție că a aprobat raportul de evaluare al terenului respectiv.

 

Cătălin Teodorescu: ”După aproape opt ani și jumătate de chin și stres, după momente întunecate, mi s-a dovedit, în sfârșit, în totalitate, nevinovăția!  Eu nu am fost o țintă. Întâmplarea a făcut ca să mă aflu la momentul nepotrivit, în locul nepotrivit. Și aici citez din procurorul de caz, astăzi pensionar. Chiar l-am întrebat, în timpul anchetei, cu ce am greșit, în afară de faptul că m-am dus la serviciu și am votat dosare care erau avizate și controlate de alții. Procurorul mi-a răspuns fix așa: «V-ați aflat în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit.» Dacă asta se poate numi justiție, eu nu am alte comentarii. Acest procuror - Volintiru - a instrumentat toate dosarele ANRP. Am fost, din primul moment, convins că nu sunt eu cel vizat, pentru că mă știam nevinovat, nu aveau de ce să pună o țintă pe mine. Însă, în toate aceste dosare, a existat o astfel de țintă. În dosarul «Bica», ținta a fost chiar Bica (Alina Bica, fosta șefă a DIICOT - n.red.), pentru că trebuia eliminată din sistem, în acest dosar (ANRP 5) ținta a fost afaceristul Horia Simu, beneficiarul despăgubirii, iar dosarul conoscut ca «Dosarul Pitești» a fost clasat chiar de procurorii DNA, după ce a fost, de două ori, restituit chiar de ICCJ, ca nelegal constituit și cu probe netemeinice.”

Întrebat despre o posibilă revenire în viața politică (a fost prefect al Argeșului, șef al PDL Argeș, copreședinte al  PNL Argeș, deputat etc.), Cătălin Teodorescu a răspuns cu o diplomație pe care nu prea o mai întâlnești la aleșii județului: În acest moment nu am această intenție. Însă, tot din politică, am reținut proverbul  ”niciodată să nu spui niciodată!”

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea