Mioveniul i-a purtat noroc! Flavius Biea a câştigat titlul mondial IBA la categoria mijlocie

Meci de box la Mioveni, cu un final grandios pentru timișoreanul Flavius Biea. Boxerul român a câştigat vineri, 5 mai, centura vacantă de campion mondial IBA la categoria mijlocie, într-un meci desfăşurat pe durata a 12 reprize, într-o gală profesionistă găzduită de Sala Polivalentă din Mioveni. Acesta l-a învins, vineri seara, la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco.

Biea a fost văzut învingător de doi dintre arbitrii-judecători (115-112 şi 116-112), în timp ce al treilea l-a creditat cu victoria pe Velasco (115-112). Pugilistul român a fost trimis la podea în repriza a şasea, iar în repriza a 11-a s-a ales cu arcada spartă, după ce a fost lovit cu capul, involuntar, de Velasco.

Flavius Biea a devenit al cincilea român campion mondial la box profesionist cu acest prilej, după Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute şi Adrian Diaconu.

Biea are o carieră frumoasă în boxul amator, cu 298 de victorii în 316 meciuri disputate, un titlu de campion mondial, o altă finală mondială disputată, trei titluri de campion european, 8 de campion naţional. În boxul profesionist, pugilistul timișorean a ajuns la 22 de victorii (10 KO) şi are doar o înfrângere (KO), fiind campion WBA Continental, cvadruplu campion IBA Intercontinental şi campion WBC Continental Latin Silver, informează Agerpres.

Meciul a fost trăit cu sufletul la gură și de către primarul de la Mioveni, Ion Georgescu, și de către Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș. Cei doi au transmis mesaje de felicitare, pe rețelele de socializare, imediat după meci.

„Al cincilea român campion mondial la box profesionist a primit centura la Mioveni! Un meci epic, cu un final grandios pentru timișoreanul Flavius "The People's Champ" Biea, care a devenit campion mondial IBA la box profesionist! Felicitări organizatorilor, care sunt tot din Mioveni, felicitări Ion Georgescu li Ciprian Țurlea pentru că ați susținut una din cele mai importante gale de box din România din ultimele două decenii!”, a transmis Ion Mînzînă.

„Centura mondială rămâne în România! Al cincilea român campion mondial la box profesionist a primit centura la Mioveni! Timișoreanul Flavius "The People's Champ" Biea a devenit campion mondial IBA după un meci dificil, de 12 reprize, cu argentinianul Juan Velasco! Felicitări organizatorilor și tuturor celor care s-au implicat în organizarea galei de la Mioveni!”, a spus și Ion Georgescu, primarul de la Mioveni.

Tot în gala de la Mioveni, Mihai Nistor a câştigat prin KO în prima repriză la categoria grea în faţa georgianului Gheriso Aduaşvili. Fostul campion mondial AIBA Pro Boxing a bifat a şasea sa victorie la profesionişti în tot atâtea meciuri, toate prin KO. De asemenea, James Chereji s-a impus la puncte în faţa argentinianului Carlos Daniel Cordoba, la categoria super-pană. La 29 de ani, hunedoareanul are 19 victorii şi 3 înfrângeri la profesionişti.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea