Proiect de 22 milioane de euro pentru învățământul dual, la Mioveni

Ministerul Educației a evaluat eligibilitatea proiectelor depuse în cadrul apelului PNRR pentru programul - pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual.

Proiectul „Formare performantă în Regiunea Sud-Muntenia prin dezvoltarea rutei complete de învățământ dual la UPIT – CONSID – AG”,  propus de consorțiul al cărui lider de proiect este Universitatea din Pitești, a fost declarat eligibil. S-au obținut, astfel, 22 de milioane de euro pentru construcția unui campus la Mioveni, dotarea lui cu echipamente performante și susținerea învățământului dual în rută completă.

 

Rectorul Universității din Pitești, Dumitru Chirleșan declară că este un pas foarte important pentru învățământul dual:  "Majoritatea banilor se vor investi într-un campus care va funcționa pentru întreg consorțiu pe teritoriul orașului Mioveni. Va folosi în special pentru pregătirea forței de muncă necesară mediului economic din Argeș, în sistemul învățământului dual. În prima fază vom vorbi de pregătirea a cel puțin 400 de elevi și studenți."

 

Campusul integrat va fi format, în principal, din clădiri cu laboratoare și ateliere pentru formarea profesională a elevilor și studenților înscriși în învățământul dual din regiunea Sud-Muntenia în domeniile mecanic, electric, electronică și automatizări, electromecanică. Totodată, se urmărește construirea un service auto dotat cu echipamente tehnice de ultimă generație.

Universitatea din Pitești este liderul Consorțiului pentru învățământ dual”, alături de alți 15 parteneri: Primăria Mioveni, Primăria Pitești, Primăria Topoloveni, societatea Automobile DACIA S.A., societatea GIC NOSAG METAL S.R.L., Asociația Constructorilor de Automobile din România – ACAROM, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Argeș, Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș, Universitatea “Constantin Brâncoveanu”, Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, Liceul Tehnologic “Dacia” Pitești, Liceul Tehnologic “Astra” Pitești,  Liceul Tehnologic “Ferdinand 1” Curtea de Argeș, Liceul Tehnologic Topoloveni.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea