Avocatul Poporului: „Ideea de școală online a fost o nenorocire pentru copii”

Avocatul Poporului, Renate Weber, a vorbit pentru Gândul.ro despre o temă de mare actualitate – şcoala şi copilul, în contextul unor frământări sociale şi educaţionale deosebite. Weber susţine că şcoala online pe care au făcut-o elevii în pandemie a dus la un val de violenţă în rândul copiilor şi tinerilor.

„Noi avem foarte multe teme la instituție, iar împărțirea noastră este pe diferite departamente și în cadrul instituției funcționează și Avocatul Copilului. Acolo, toate situațiile sunt în legătură cu copiii, cu minorii.

 

Eu am constatat că ideea de școală online a fost o nenorocire pentru copii. Școala online a fost pur și simplu privarea de școlarizare și de educație vreme de 2 ani de zile.

 

Noi am solicitat în nenumărate rânduri să se renunțe la școala online,să se meargă la școală, așa cum se proceda și în alte state membre ale Uniunii Europene.

Până în ziua de astăzi, numărul sinuciderilor printre copii este foarte mare. Vă spun eu, la instituție văd în fiecare săptămână cel puțin un caz de copil care se sinucide. În același timp, observ o creștere absolut îngrijorătoare a numărului de abuzuri sexuale asupra copiilor.

Trăim o tragedie la nivel național. Sunt părinți care își neglijează copiii, iar copiii devin foarte vulnerabili”, a spus Renate Weber, Avocatul Poporului.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea