Autostrada Sibiu-Piteşti. „De la Pitești la Curtea de Argeș, într-un final, se lucrează bine”

Lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti sunt în toi. Tronsonul  Sibiu-Boița (13,1 km) e deja inaugurat, iar tronsoanele Pitești-Curtea de Argeș (30,35 km) și Curtea de Argeș-Tigveni (9,86 km) ar putea fi gata în 2025. Deşi s-a tot vorbit că lucrările se derulează greoi şi cu probleme, se pare că acum lucrurile se desfăşoară în condiţii normale. Dar mai e mult până departe. Urmează lucrări complexe pe porţiunile din Argeş ale autostrăzii.

“De la Pitești la Curtea de Argeș, într-un final se lucrează bine. Au revenit, primul an, un an și jumătate au lucrat execrabil, au fost foarte multe probleme, în continuare sunt probleme, dar și-au mai revenit și sunt cât de cât în grafic, termenul este foarte relaxat, septembrie 2025. S-ar putea face ceva mai repede, dar anul viitor nu o să fie gata, asta cu siguranță.

 

Săptămânile acestea, ar trebui să  vedem antreprenorul că se mobilizează pe secțiunea 4 - între Curtea de Argeș și Tigveni. Este un lot mic, de vreo 10 kilometri, dar din care avem 1,35 kilometri de tunel, avem un tunel la vest de Curtea de Argeș, care nu este așa ușor de făcut. Acolo, din ce înțelegem noi, o să le vină o echipă, nu înainte de luna august, deci or să fie până atunci lucrări la drumuri, organizare de șantier, iar ei au termen în toamna anului 2026”, a precizat Ionuț Ciurea, directorul executiv al Asociației Pro Infrastructură, potrivit Gândul.ro.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea