De la vărul primar, să trăiască! Din nou, la Valea Iașului, bani cu dedicație pentru firma de (din!) casă, Aliflor!

Despre ceea ce se întâmplă la Primăria Valea Iașului, am mai scris. Despre cum, după venirea pe fotoliul de primar a lui Cristian Enescu, firma favorită de construcții a primăriei a devenit, brusc, Aliflor Invest 2008 SRL, condusă de nimeni altcineva decât de … Bogdan Enescu, vărul primar al… primarului, iar am mai scris. Se spune că presa este câinele de pază al democrației. Noi lătrăm, însă, iar contractele cu atribuire directă se duc, în continuare, la vărul primar de la Aliflor!

 

Din 2020, la Valea Iașului s-a schimbat… modificarea. În locul lui Nicolae Barbu (PNL), pe fotoliul de primar s-a suit Cristian Enescu, cel care a fost viceprimarul lui Barbu  în ultimele două mandate (ultimii opt ani).  Printre primele măsuri luare de noul – dar vechiul – venit, s-a numărat și trimiterea în judecată a fostului primar pentru diverse. Diverse de care Enescu, ca viceprimar, era în deplină cunoștință de cauză, ba chiar, probabil, le aprobase pe vremea când cânta, ca o soprană,  după melodia dată de primar. Nu dorim să insistăm asupra aspectului, pentru că este de toată jena. Proverbul cu ”nu mușca mâna care te hrănește” nu se aplică în zona aceea…

 

După puțin timp, mai exact din 2021, la lucrările cu atribuire directă s-a instalat, în poziție de premiant,   vărul primar al... primarului, Bogdan Enescu, managerul firmei Aliflor Invest SRL. Mai pe românește, de la văru´ primar fără număr, să trăiască!... Lucrări cu atribuire directă, că la licitații e mai complicat. Aliflor Invest SRL, firma vărului primar al edilului de la Valea Iașului, firmă care  până în 2020 nu prea a avut ce să caute în primăria cu pricina, a devenit, brusc, favorită.

Legal? - Da! Moral? - e, cine dracu se mai uită la nimicuri de-astea... Tatăl primarului Cristian Enescu (Gheorghe Enescu) și tatăl patronului Aliflor - Bogdan Enescu (Petre Enescu) fiind frați. Cristi și Bogdan - primar și manager - veri primari.

Anul trecut, bani serioși. Anul acesta, și mai mulți!

După ce am scris, anul trecut, de autostrada banilor dintre cei doi veri primari, la numai o zi, primarul Enescu se sucește și îi taie, vărului, două atribuiri directe în valoare de peste 400.000 lei fără TVA, deși îl declarase câștigător, în SEAP, cu peste o lună în urmă. Așadar, presa chiar este câinele de pază al democrației…Lucrurile s-au mai potolit, un timp. Însă relația, se vede treaba, a rămas strânsă. Pentru că, și anul acesta, 2023, Aliflor este una din firmele premiante abonate la atribuirile directe, fără licitație!, ale Primăriei Valea Iașului. Așadar, câinele de pază latră, însă ursul, nevoit de împrejurări, trece!...

În 2023, firma Aliflor a fost ”băgată în seamă”, de Primăria Valea Iașului, DOAR PRIN ATRIBUIRE DIRECTĂ! cu suma de 686.880 lei fără TVA!!!

Ei bine, asta nu este tot. Primăria Valea Iașului nu a organizat, până acum, în 2023, niciun fel de licitație! Doar atribuiri directe, că așa poate fi controlat prețul care trebuie, la licitație poate să apară vreun neserios din lumea largă și să ofere un preț așa, pe gol…

Firmei Aliflor, de la vărul Enescu, i s-au dat, până acum, 43,69% din totalul contractelor de achiziție directă ale primăriei din 2023. Suma totală cheltuită a fost, până săptămâna trecută, de 1.571.878 lei, iar către Aliflor s-au dat, din aceștia, 686.880 lei, sume fără TVA. Adică aproape jumătate din banii de cheltuială ai Primăriei Valea Iașului, până acum, s-au dus în contul vărului primar!

Semnalele din piață indică faptul că Aliflor este o firmă serioasă, fără muncitori la negru, ca alții, cu utilaje și specialiști. Faptul că, anul trecut, pentru o lucrare – tot la Valea Iașului – s-au asociat cu Comesad (firmă etalon pentru seriozitatea în lucrări) spune multe.

P.S. Aflăm, fără a fi surprinși, că unul din consilierii primarului Enescu este un oarecare Elvis, care este nepotul primarului. Care Elvis este și nepotul patronului de la Aliflor. Gurile rele spun că acest Elvis are, însă, cartea de muncă fix la Aliflor. Vom verifica adevărul celor aflate. Adică Elvis cântă melodia de la Aliflor, care este, se pare, aceeași cu melodia pe care o aude la Primăria Valea Iașului, unde este consilierul unchiului și se ocupă chiar de documentații de lucrări. Care lucrări se duc, în special, spre Aliflor. Este adevărat? Pentru că, dacă este, cine dracu să mai descaiere toată această combinație?!...


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea