”Salutări din Europa” și ”Integrativ” - două noi expoziții la Biblioteca Județeană Argeș

 

În această săptămână, două noi expoziții de interes pentru publicul larg au fost organizate la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș.

Prima expoziție, denumită ”Salutări din Europa”, poate fi vizionată în holul de la etajul al II-lea al Bibliotecii Județene Argeș, începând cu data de 8 mai și până la finele lunii iunie. Sunt expuse facsimile după cartea poștală veche din fondul Colecțiilor Speciale al Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, cu imagini ale celor mai cunoscute atracții turistice europene, așa cum erau promovate la sfârșitul secolului al XIX- lea și la începutul secolului XX. Expoziția este realizată de bibliotecar, Ioniță-Roșoiu Maria Magdalena.

Cea de-a doua expoziție - artă vizuală 3D - intitulată ”Integrativ”, aparține artistului plastic Marcel Duțu.

Născut în 9 februarie 1968, la Slatina, județul Olt, Marcel Duţu este absolvent al Universităţii de Artă din Bucureşti, Secţia Grafică, şi membru al Filialei Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Vâlcea. De asemenea, este și profesor titular în cadrul Liceului Teoretic ”Tudor Vladimirescu” din Drăgănești – Olt. Are un palmares impresionant de expoziții: aproximativ 30 de expoziții personale, 40 de expoziții de grup, precum și expoziții internaționale. Lucrările artistului se află în colecții particulare din Germania, Italia, Armenia. De asemenea, a participat și la numeroase tabere de creație.

Expoziţia de pictură și obiect a artistului Marcel Duțu, reuneşte pe simeze lucrări realizate în ultimii ani, atât în tehnica picturii, cât și prin construcția de obiecte tridimensionale, înglobând diverse tipuri de intervenții cromatice și texturale - tehnică mixtă pe pânză, carton și lemn. Vernisajul expoziției a avut loc marți, 9 mai. Lucrările artistului sunt cu vânzare și pot fi admirate până la finele lunii mai.

 

 

Adrian Coman, bibliotecar, Compartimenul ~ Evenimente Culturale și Editoriale

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea