A început deszăpezirea Transfăgărăşanului!

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului, iar zăpada e mai multă şi mai tare decât în anii trecuţi, spun drumarii. Pe unele tronsoane grosimea stratului de zăpadă ajunge și la 5-6 metri. Regionala de Drumuri Brașov a început deszăpezirea tronsonului nordic al DN 7 C – Transfăgărășan. Redeschiderea circulației între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac ar putea avea loc pe 15 iunie.

 

„Colegii noștri de la Districtul Bâlea lucrează deja de la începutul săptămânii la curățarea zăpezii de pe porțiunea dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac.

 

Din păcate iarna prelungită și vremea deosebit de rece din ultima perioadă îngreunează intervenția utilajelor, stratul de zăpadă depășind pe alocuri 5-6 metri grosime.

Cu toate acestea suntem convinși că vom reuși și în acest an să deschidem mai devreme traficul pe Transfăgărășan față de termenul obișnuit de 1 iulie”, a transmis DRDP Brasov pe Facebook., potrivit Gândul.ro.

În luna februarie, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRPD) Brașov, anunţa că în 2023 Transfăgărăşanul va fi deschis timp de mai multe luni:

„Începând din acestă vară pe Transfăgărășan veți putea circula în mai multă siguranță. După ani de zile în care căderile de stânci au cauzat probleme pentru siguranța circulației, DRDP Brașov a contractat lucrări ample de securizare a versanților stâncoși.

Vom monta plase de protecție și bariere dinamice pe 3 dintre cele mai expuse zone dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac pentru a stopa astfel căderile de pietre pe carosabil. Sperăm că în acest fel vom face mai plăcută călătoria celor care vor vizita în viitor Transfăgărășanul”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea