Topul școlilor de șoferi din Argeș, în funcție de promovare

Pe parcursul anului 2022, în Argeș au funcționat 88 de școli de șoferi, conform datelor centralizate de Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări. A fost realizată și o analiză care arată cât de performante sunt aceste școli, în funcție de promovabilitatea la prima examinare.

Radiografia școlilor de șoferi din Argeș. Nu mai puțin de 88 de societăți sau persoane fizice autorizate activează în domeniul școlilor auto. Numărul lor ajunge, la nivel național, la 2.806. Documentul face referire la rata de promovare la primul examen pentru fiecare școală în parte, adică la candidații care au trecut de testarea teoretică și proba practică din prima, între 1 ianuarie – 31 decembrie 2022. Rezultatele includ toate categoriile auto, dar categoria B în special.

Școală din Argeș cu promovabilitate de 3%

Sunt școli de șoferi în Argeș care se pot lăuda cu un procent mare de promovare la permisul auto. În schimb, sunt și două școli care nu au candidați care să obțină permisul de conducere din prima, dar asta și pentru că numărul elevilor înscriși a fost foarte mic (până în patru candidați).

În continuare, vă prezentăm topul școlilor cu cele mai slabe rezultate. Am exclus de aici cele două școli menționate anterior, din cauza numărului prea mic de elevi înscriși.

1. Auto Modern CTL SRL – 3,03%: un singur candidat, din 33 înscriși, a luat permisul de la prima examinare;

2. Niculae I. Georgel PFA -  7, 41%:  2 din 27 de candidați;

3. PFA Fotescu Marin – 9,38%: 3 din 32 de candidați;

4. PFA Oprea Gabriel Ion – 14,29%: 8 din 56 de candidați;

4. Liceul Tehnologic Dinu Brătianu – 14,29%: unul singur din 7 candidați;

5. Damian Auto Drive – 15,79%:  3 din 19 candidați.

Topul celor mai bune școli de șofer:

1. Alsan Motorsport SRL – 81,48%: 110 candidați din 135 înscriși au luat permisul de la prima examinare;

2. Basarab I – 63,08%:  41 din 65 de candidați;

3. Leo School Best SRL – 54,60%: 196 din 359 de candidați;

4. Liceul Tehnologic Auto Curtea de Argeș - 53,33%: 8 din 15 candidați;

5. Muntenia Trans KLM SRL – 52,94%: 126 din 238 de candidați;

6. Monarch Services SRL: 51,15%: 89 din 174 candidați.

S-a deblocat proba de traseu

În județul Argeș, nu trebuie să mai aștepți patru luni ca să susții proba practică pentru examenul auto, așa cum se întâmpla în urmă cu doi ani. Autoritățile locale au găsit acum soluții pentru a reduce la jumătate timpul de așteptare între proba teoretică și cea practică. În toamna anului 2021, timpul de așteptare între probe era, la Câmpulung, de patru luni, la Curtea de Argeș de trei luni și două săptămâni, iar la Pitești de trei luni. „La Pitești, candidații care trec de proba teoretică sunt programați în mai puțin de o lună la examinarea practică. Cei care susțin testarea în teren la Curtea de Argeș sunt programați în termen de o lună și o săptămână, iar la Câmpulung s-a ajuns cu programările la două luni. Aici vom mai lucra!” a precizat Radu Perianu, prefectul județului Argeș.

În Argeș nu au fost dificultăți doar la traseu, ci și la programarea la sală.

„În toamna anului 2021 era o problemă nu doar timpul de așteptare până la proba practică, ci și timpul de așteptare pentru cea teoretică. Candidații erau programați la 40, chiar și la 50 de zile. Acum, termenul este de 22 de zile”, a mai spus prefectul Radu Perianu.

În 2023, promovabilitatea este de peste 50%

Serviciul de Permise Argeș are la ora actuală 14 examinatori. Pentru a completa schema, a fost delegat, timp de un an, un polițist de la Biroul de Poliție Rutieră. De asemenea, au fost angajate trei persoane. Dacă la sfârșitul anului 2021 promovabilitatea era de 22%, în acest moment a ajuns la 50,5%. Comisarul-șef Dragoș Mecu, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Arges, a explicat această situație: „Promovabilitatea a crescut prin implicare. Candidații au înțeles că trebuie să fie mai bine pregătiți ca să ia acest examen. S-au adaptat și instructorii și pun accent mai mare pe multe lucruri. Pe conducerea preventivă, de exemplu. Noi ne dorim ca cei care devin șoferi să conducă regulamentar. Nu vom permite să fie un pericol pentru ceilalți și pentru ei înșiși. Colegii mei examinează zilnic, fiecare, în jur de 11, chiar 12 candidați”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea