Judecați pentru distrugere. A aruncat cu levierul într-o mașină

Doi argeșeni au fost trimiși în judecată, recent, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru distrugere, fals în declarații și participație improprie la fals intelectual. Pe fondul unei stări conflictuale existente, în noaptea de  20 spre 21 iulie 2019, un bărbat, care conducea o autoutilitară, a fost blocat în trafic de două mașini.

Dintr-un autoturism au coborât doi bărbați, unul dintre ei având un levier în mână. Ambii strigau  amenințări la adresa șoferului autoutilitarei. În tot acest timp, nici persoana vătămată, nici martorii din autoturismul său, nu au coborât din mașină. „În momentul în care persoana vătămată a încercat să efectueze manevre pentru a scoate autoturismul dintre cele două mașini care îl blocaseră, inculpatul P.F.C. a aruncat levierul pe care îl avea în mână în autoturismul persoanei vătămate, găurindu-i aripa dreapta spate”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

 

Ulterior, șoferul autoutilitarei a reușit să-și facă loc printre cele două autoturisme, lovind una dintre mașini în încercarea de a ieși, și a plecat de la fața locului.

 

Pe parcursul aceleași zile,  inculpatul M.N.A. a mers la poliție și a completat o declarație de tamponare, în care a declarat necorespunzător adevărului circumstanțele producerii evenimentului rutier petrecut în acea noapte. Astfel, inculpatul a reușit, cu intenție, să determine un polițist să sancționeze contravențional pentru producerea evenimentului rutier chiar pe victimă, fiind reținută în sarcina sa încălcarea disp. art. 100 alin. (2) din OUG 195/2002 - neasigurarea la efectuarea manevrei de mers înapoi. Cercetările au continuat, iar în cele din urmă s-a aflat adevărul!

Chiar dacă cei doi inculpați au fost cercetați și pentru infracțiunea de amenințare, s-a dispus clasarea cauzei ca urmare a împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale. Totuși, inculpații au fost trimiși în judecată pentru distrugere, fals în declarații și participație improprie la fals intelectual. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Pitești.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea